Chicken chilli with vegetables recipe

Chicken chilli with vegetables recipe

Chicken chilli with vegetables recipe
Amazing Life and food

Chicken chilli with vegetables recipe

Chicken chilli with vegetables

Ingredients

  1. Half a kilo of boneless chicken (small pieces )
  2. Capsicum(long chopped) 3 piece 
  3. Garlic (6 piece)
  4. long cut green chillies 4 piece 
  5. Two tablespoons of soy sauce
  6. A tablespoon of flour mixed with chicken cubes
  7. Salt According to taste
  8. A few drops of sesame oil
  9. Cut the  two onion into cubes 
  10. Cut the two carrots into  round 
  11. A tablespoon of corn flour
  12. Two tablespoons of white vinegar
  13. A teaspoon of ground white pepper
  14. A teaspoon of sugar

Method:

  • First spread the chicken seasonings in one place and lightly crushed with a heavy knife. 
  • Then a tablespoon of garlic, soy sauce, a tablespoon of vinegar, a tablespoon of white pepper, 
  • and a pinch of tea, Mix sugar, salt, half flour and half corn flour and leave it for half an hour. 
  • Now put all the vegetables in a bowl mixed  white flour soy sauce and the white pepper. 
  • Heat the oil in a large frying pan. Then add merinat  chicken and heat it fast flame .
  •  And fry to the chicken while running a spoon. Then put cornflour in a cup and add in pan. Keep running the spoon. 
  • When the gravy thickens, turn off the stove.
  • Now heat the remaining oil in a large frying pan.
  •  Put merinat vegetables on high heat. Then put it in the chicken and mِix it well
  •  and serve it hot...

   ****************************#********************#**********************

 سبزیوں کے ساتھ چکن مرچ

اجزاء:

آدھا کلو بون لیس چکن (چھوٹے ٹکڑے)

شملا مرچ (لمبی کٹی ہوئی) 3 عدد

لہسن (6 جوے)

ہری مرچ لمبی کٹی 4 عدد

سویا ساس کے دو کھانے کے چمچ

ایک کھانے کا چمچ آٹا چکن کیوب کے ساتھ ملا

نمک ذائقہ کے مطابق

تل کے تیل کے چند قطرے

دو پیاز کیوب میں کاٹ لیں

دو گاجروں کو گول کر کے کاٹ دیں

مکئی کا آٹا ایک چمچ

سفید سرکہ کے دو کھانے کے چمچ

کالی مرچ ایک چائے کا چمچ

چینی کا ایک چائے کا چمچ

طریقہ:

پہلے چکن کی بوٹیاں ایک جگہ پر پھیلائیں اور بھاری چھری سے ہلکے سے کچل دیئے جائیں۔ پھر ایک چمچ لہسن ، سویا ساس ، ایک چمچ سرکہ ، ایک چمچ سفید کالی مرچ ، اور ایک چٹکی چائے ، چینی ، نمک ، آدھا آٹا اور آدھا مکئی کا آٹا مکس کریں اور آدھے گھنٹے کے لئے چھوڑ دیں۔ اب تمام سبزیوں کو ایک پیالی میں ملا سفید آٹا سویا ساس اور سفید مرچ ڈالیں۔ ایک بڑے کڑاہی میں تیل گرم کریں۔ اس کے بعد میریینٹ مرغی ڈالیں اور اسے تیزی سے گرم کریں۔ اور ایک چمچہ چلاتے ہوئے مرغی کو بھونیں۔ پھر ایک کپ میں کارن فلور ڈالیں اور پین میں ڈالیں۔ چمچ چلاتے رہیں۔ جب گریوی گاڑھا ہوجائے تو چولہا بند کردیں۔

اب ایک بڑے کڑاہی میں باقی تیل گرم کریں۔ میریینٹ سبزیاں تیز آنچ پر رکھیں۔ پھر اسے مرغی میں ڈالیں اور اچھی طرح سے بھون لیں اور گرم گرم پیش کریں ...

   **************************** # ******************** # **********************

Chicken chilli with vegetables
 

Chicken chilli with vegetables recipe
Amazing Life and food

Chicken chilli with vegetables recipe

Chicken chilli with vegetables

Ingredients

  1. Half a kilo of boneless chicken (small pieces )
  2. Capsicum(long chopped) 3 piece 
  3. Garlic (6 piece)
  4. long cut green chillies 4 piece 
  5. Two tablespoons of soy sauce
  6. A tablespoon of flour mixed with chicken cubes
  7. Salt According to taste
  8. A few drops of sesame oil
  9. Cut the  two onion into cubes 
  10. Cut the two carrots into  round 
  11. A tablespoon of corn flour
  12. Two tablespoons of white vinegar
  13. A teaspoon of ground white pepper
  14. A teaspoon of sugar

Method:

  • First spread the chicken seasonings in one place and lightly crushed with a heavy knife. 
  • Then a tablespoon of garlic, soy sauce, a tablespoon of vinegar, a tablespoon of white pepper, 
  • and a pinch of tea, Mix sugar, salt, half flour and half corn flour and leave it for half an hour. 
  • Now put all the vegetables in a bowl mixed  white flour soy sauce and the white pepper. 
  • Heat the oil in a large frying pan. Then add merinat  chicken and heat it fast flame .
  •  And fry to the chicken while running a spoon. Then put cornflour in a cup and add in pan. Keep running the spoon. 
  • When the gravy thickens, turn off the stove.
  • Now heat the remaining oil in a large frying pan.
  •  Put merinat vegetables on high heat. Then put it in the chicken and mِix it well
  •  and serve it hot...

   ****************************#********************#**********************

 سبزیوں کے ساتھ چکن مرچ

اجزاء:

آدھا کلو بون لیس چکن (چھوٹے ٹکڑے)

شملا مرچ (لمبی کٹی ہوئی) 3 عدد

لہسن (6 جوے)

ہری مرچ لمبی کٹی 4 عدد

سویا ساس کے دو کھانے کے چمچ

ایک کھانے کا چمچ آٹا چکن کیوب کے ساتھ ملا

نمک ذائقہ کے مطابق

تل کے تیل کے چند قطرے

دو پیاز کیوب میں کاٹ لیں

دو گاجروں کو گول کر کے کاٹ دیں

مکئی کا آٹا ایک چمچ

سفید سرکہ کے دو کھانے کے چمچ

کالی مرچ ایک چائے کا چمچ

چینی کا ایک چائے کا چمچ

طریقہ:

پہلے چکن کی بوٹیاں ایک جگہ پر پھیلائیں اور بھاری چھری سے ہلکے سے کچل دیئے جائیں۔ پھر ایک چمچ لہسن ، سویا ساس ، ایک چمچ سرکہ ، ایک چمچ سفید کالی مرچ ، اور ایک چٹکی چائے ، چینی ، نمک ، آدھا آٹا اور آدھا مکئی کا آٹا مکس کریں اور آدھے گھنٹے کے لئے چھوڑ دیں۔ اب تمام سبزیوں کو ایک پیالی میں ملا سفید آٹا سویا ساس اور سفید مرچ ڈالیں۔ ایک بڑے کڑاہی میں تیل گرم کریں۔ اس کے بعد میریینٹ مرغی ڈالیں اور اسے تیزی سے گرم کریں۔ اور ایک چمچہ چلاتے ہوئے مرغی کو بھونیں۔ پھر ایک کپ میں کارن فلور ڈالیں اور پین میں ڈالیں۔ چمچ چلاتے رہیں۔ جب گریوی گاڑھا ہوجائے تو چولہا بند کردیں۔

اب ایک بڑے کڑاہی میں باقی تیل گرم کریں۔ میریینٹ سبزیاں تیز آنچ پر رکھیں۔ پھر اسے مرغی میں ڈالیں اور اچھی طرح سے بھون لیں اور گرم گرم پیش کریں ...

   **************************** # ******************** # **********************

Chicken chilli with vegetables
 

Post a Comment

1 Comments