Karahi keema recipe | Meat Dishes

Karahi keema recipe | Meat Dishes

karahi keema recipe: Homefood100

karahi keema recipe

Amazing Life and food
Karahi keema Recipe: 

Ingredients ;

  1. Minced one kg .....  (Hand made)
  2. Turmeric powder is half a teaspoon
  3. A tablespoon of red pepper
  4. A tablespoon of ginger garlic paste
  5. Four tomatoes
  6. Kasuri methi half a teaspoon
  7. Green Coriander for Green Chili Garnish
  8. A cup of oil
  9. Salt to taste 
  10. Coriander powder half tablespoon 
  11. Pepper powder half teaspoon 
  12. Half tablespoon garam masala powder 
  13. Cut ginger in long steps 
  14. One lemon for enhance taste.
Method
  • Heat oil in a saucepan, add minced meat and fry, 
  • Fry until brown.
  • When it turns brown, add salt, red pepper, ginger and garlic paste,coriander powder,turmeric powder, freshly ground black pepper , Fenugreek seeds, 
  • And put the tomatoe. When the tomatoes are soften.  
  • Fry it well. 
  • When oil comes up So add green coriander and green chilli,add ginger  in it. Add a little garam masala powder. The Karahi Mince is ready for eating .
  • Sever with oven bread (nan)


 کراہی قیمہ ترکیب: 

 اجزاء؛ 

 ایک کلو قیمہ ..... (ہاتھ کا کٹا) 
 ہلدی پاؤڈر آدھا چمچ ہے 
 کالی مرچ کا ایک چمچ 
 ادرک لہسن کے پیسٹ کا ایک چمچ 
 چار ٹماٹر 
 قصوری میتھی آدھا چمچ 
 ہری مرچ کے لئے ہرا دھنیا چھڑکنے کے لیے 
 ایک کپ تیل 
نمک حسب ذائقہ
 دھنیا پاؤڈر آدھا چمچ 
 کالی مرچ پاؤڈر آدھا چمچ 
 آدھا چمچ گرم مسالہ پاؤڈر 
  ادرک  لمبےکاٹے ہوے
لیموں ایک عدد  ذأقے کے لیے
 طریقہ
 کڑاہی میں تیل گرم کریں ، اب اس میں قیمہ ڈال دیں۔اور بھون لیں ، براون ہونے تک بھونیں۔ 
 جب یہ براؤن ہوجائے تو اس میں نمک ، کالی مرچ ، ادرک اور لہسن کا پیسٹ ، دھنیا پاؤڈر ، ہلدی پاؤڈر ، تازہ کالی مرچ ، میتھی کے بیج ڈال کر ٹماٹر ڈال دیں۔ جب ٹماٹر نرم ہوجائیں۔ اسے اچھی طرح بھونیں۔ جب تیل اوپر آتا ہے تو اس میں ہرا دھنیا اور ہری مرچ ڈالیں ، اس میں لمبے کاٹے ادرک ڈالیں۔ تھوڑا سا گرم مسالہ پاؤڈر ڈالیں۔ کراہی قیمہ کھانے کے لئے تیار ہے. تندور کی روٹی سے تناول کریں۔ (نان)
karahi keema recipe: Homefood100


karahi keema recipe: Homefood100

karahi keema recipe

Amazing Life and food
Karahi keema Recipe: 

Ingredients ;

  1. Minced one kg .....  (Hand made)
  2. Turmeric powder is half a teaspoon
  3. A tablespoon of red pepper
  4. A tablespoon of ginger garlic paste
  5. Four tomatoes
  6. Kasuri methi half a teaspoon
  7. Green Coriander for Green Chili Garnish
  8. A cup of oil
  9. Salt to taste 
  10. Coriander powder half tablespoon 
  11. Pepper powder half teaspoon 
  12. Half tablespoon garam masala powder 
  13. Cut ginger in long steps 
  14. One lemon for enhance taste.
Method
  • Heat oil in a saucepan, add minced meat and fry, 
  • Fry until brown.
  • When it turns brown, add salt, red pepper, ginger and garlic paste,coriander powder,turmeric powder, freshly ground black pepper , Fenugreek seeds, 
  • And put the tomatoe. When the tomatoes are soften.  
  • Fry it well. 
  • When oil comes up So add green coriander and green chilli,add ginger  in it. Add a little garam masala powder. The Karahi Mince is ready for eating .
  • Sever with oven bread (nan)


 کراہی قیمہ ترکیب: 

 اجزاء؛ 

 ایک کلو قیمہ ..... (ہاتھ کا کٹا) 
 ہلدی پاؤڈر آدھا چمچ ہے 
 کالی مرچ کا ایک چمچ 
 ادرک لہسن کے پیسٹ کا ایک چمچ 
 چار ٹماٹر 
 قصوری میتھی آدھا چمچ 
 ہری مرچ کے لئے ہرا دھنیا چھڑکنے کے لیے 
 ایک کپ تیل 
نمک حسب ذائقہ
 دھنیا پاؤڈر آدھا چمچ 
 کالی مرچ پاؤڈر آدھا چمچ 
 آدھا چمچ گرم مسالہ پاؤڈر 
  ادرک  لمبےکاٹے ہوے
لیموں ایک عدد  ذأقے کے لیے
 طریقہ
 کڑاہی میں تیل گرم کریں ، اب اس میں قیمہ ڈال دیں۔اور بھون لیں ، براون ہونے تک بھونیں۔ 
 جب یہ براؤن ہوجائے تو اس میں نمک ، کالی مرچ ، ادرک اور لہسن کا پیسٹ ، دھنیا پاؤڈر ، ہلدی پاؤڈر ، تازہ کالی مرچ ، میتھی کے بیج ڈال کر ٹماٹر ڈال دیں۔ جب ٹماٹر نرم ہوجائیں۔ اسے اچھی طرح بھونیں۔ جب تیل اوپر آتا ہے تو اس میں ہرا دھنیا اور ہری مرچ ڈالیں ، اس میں لمبے کاٹے ادرک ڈالیں۔ تھوڑا سا گرم مسالہ پاؤڈر ڈالیں۔ کراہی قیمہ کھانے کے لئے تیار ہے. تندور کی روٹی سے تناول کریں۔ (نان)
karahi keema recipe: Homefood100


Post a Comment

0 Comments