Stuffed capsicums (microwave)
Stuffed capsicums (microwave)
Ingredient:
- 3 medium potatoes
- 4 tablespoon water
- 8 medium green capsicums
- 4 teaspoon butter
For garnishing:
- Radish slices,
- Lemon slices,
Seasonings:
- ½ tablespoon pomegranate seeds
- Salt to taste
- 1 teaspoon red chili powder
- Chopped coriander leaves
Method:
- Wash the potatoes and prick with fork.
- Place in the microwave oven with paper towels underneath.
- Cover and microwave at HIGH for 6 to 10 minutes.
- Peel and mash the potatoes, add all the seasonings and mix thoroughly.
- cut the capsicums in half lengthwise.
- remove the seeds and fill with the potato mixture.
- Place the capsicums in a greased pie dish.
- Place ½ teaspoon of butter on top of each capsicums.
- Cover with plastic wrap and microwave at HIGH for 7 to 8 minutes.
- Garnish with sliced radish and lemon slices.
Presentation:
- Serve hot. It healthy dish its full of vitamins enjoy it.
Stuffed capsicums (microwave) |
بھرے
شملہ مرچ (مائیکروویو)
اجزاء:
3 درمیانے
آلو
4 کھانے
کے چمچ پانی
8 درمیانے
سبز شملہ مرچ
4 چائے
کا چمچ مکھن
گارنشنگ
کے لیے:
مولی
کے ٹکڑے،
لیموں
کے ٹکڑے،
مصالحے:
½ کھانے
کا چمچ انار کے بیج
نمک
حسب ذائقہ
1 چائے
کا چمچ سرخ مرچ پاؤڈر
دھنیا
کے پتے کاٹ لیں۔
طریقہ:
آلو
کو دھو کر کانٹے سے کاٹ لیں۔
نیچے
کاغذ کے تولیوں کے ساتھ مائکروویو اوون میں رکھیں۔
6 سے
10 منٹ تک HIGH پر ڈھانپیں اور مائکروویو میں رکھیں۔
آلو
کو چھیل کر میش کریں، تمام مسالے ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔
شملہ مرچ کو نصف لمبائی میں کاٹ لیں۔
بیج نکال کر آلو کے مکسچر سے بھر لیں۔شملہ
مرچ کو چکنائی والی پائی ڈش میں کاٹ لیں۔
ہر
شملہ مرچ کے اوپر آدھا چائے کا چمچ مکھن رکھیں۔
پلاسٹک
کی لپیٹ سے ڈھانپیں اور 7 سے 8 منٹ تک مائیکروویو کو ہائی پر رکھیں۔
کٹی
ہوئی مولی اور لیموں کے ٹکڑوں سے گارنش کریں۔
پیشکش:
گرم
گرم سرو کریں۔ وٹامنز سے بھرپور یہ صحت بخش ڈش اس سے لطف اندوز ہوتی ہے۔
Stuffed capsicums (microwave) |
Stuffed capsicums (microwave)
Stuffed capsicums (microwave)
Ingredient:
- 3 medium potatoes
- 4 tablespoon water
- 8 medium green capsicums
- 4 teaspoon butter
For garnishing:
- Radish slices,
- Lemon slices,
Seasonings:
- ½ tablespoon pomegranate seeds
- Salt to taste
- 1 teaspoon red chili powder
- Chopped coriander leaves
Method:
- Wash the potatoes and prick with fork.
- Place in the microwave oven with paper towels underneath.
- Cover and microwave at HIGH for 6 to 10 minutes.
- Peel and mash the potatoes, add all the seasonings and mix thoroughly.
- cut the capsicums in half lengthwise.
- remove the seeds and fill with the potato mixture.
- Place the capsicums in a greased pie dish.
- Place ½ teaspoon of butter on top of each capsicums.
- Cover with plastic wrap and microwave at HIGH for 7 to 8 minutes.
- Garnish with sliced radish and lemon slices.
Presentation:
- Serve hot. It healthy dish its full of vitamins enjoy it.
Stuffed capsicums (microwave) |
بھرے
شملہ مرچ (مائیکروویو)
اجزاء:
3 درمیانے
آلو
4 کھانے
کے چمچ پانی
8 درمیانے
سبز شملہ مرچ
4 چائے
کا چمچ مکھن
گارنشنگ
کے لیے:
مولی
کے ٹکڑے،
لیموں
کے ٹکڑے،
مصالحے:
½ کھانے
کا چمچ انار کے بیج
نمک
حسب ذائقہ
1 چائے
کا چمچ سرخ مرچ پاؤڈر
دھنیا
کے پتے کاٹ لیں۔
طریقہ:
آلو
کو دھو کر کانٹے سے کاٹ لیں۔
نیچے
کاغذ کے تولیوں کے ساتھ مائکروویو اوون میں رکھیں۔
6 سے
10 منٹ تک HIGH پر ڈھانپیں اور مائکروویو میں رکھیں۔
آلو
کو چھیل کر میش کریں، تمام مسالے ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔
شملہ مرچ کو نصف لمبائی میں کاٹ لیں۔
بیج نکال کر آلو کے مکسچر سے بھر لیں۔شملہ
مرچ کو چکنائی والی پائی ڈش میں کاٹ لیں۔
ہر
شملہ مرچ کے اوپر آدھا چائے کا چمچ مکھن رکھیں۔
پلاسٹک
کی لپیٹ سے ڈھانپیں اور 7 سے 8 منٹ تک مائیکروویو کو ہائی پر رکھیں۔
کٹی
ہوئی مولی اور لیموں کے ٹکڑوں سے گارنش کریں۔
پیشکش:
گرم
گرم سرو کریں۔ وٹامنز سے بھرپور یہ صحت بخش ڈش اس سے لطف اندوز ہوتی ہے۔
Stuffed capsicums (microwave) |
0 Comments