Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english

Chicken Ingredients:

  1. Chicken pieces (boneless)               300grams
  2. Chili sauce                                       1 tbsp
  3. Salt                                                   ¾ tsp
  4. Worcestershire sauce                      1 tsp

Coating Ingredients:

  1. Refined flour (sieved)                     1 cup
  2. Baking powder                                 ¾ tsp
  3. Garlic powder                                  ¾ tsp
  4. Salt                                                   to taste
  5. Oil                                                    for frying

Rice Ingredients:

  1. Rice (boiled)
  2. Chaat masala                                  1 tbsp
  3. Chicken powder                             1 tsp
  4. Black pepper (crushed)                  ¾ tsp
  5. Capsicum (chopped)                      ½ cup
  6. Yellow food coloring                    1 pinch
  7. (dissolved in water)        
  8. Salt                                                  to taste   
  9. Oil                                                   4 tbsp
  10. Tomato ketchup                          as accompaniment

Method:

  • Mix all the chicken ingredients in one bowl.
  • And coating ingredients in another.
  • Coat chicken pieces with the coating mixture.
  • Heat oil in a wok, fry chicken pieces till golden and remove.
  •  
  • Heat oil in a pot, add rice, chaat masala, black pepper, chicken powder, salt and cook.
  • Add capsicum, yellow food coloring and leave on dum.
  • Transfer Arabian rice on dish, place hot shots on top and serve with tomato ketchup.

 

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

 Hot shots with Arabian rice recipe in english

انگریزی میں عربی چاول کی ترکیب کے ساتھ گرم شاٹس

چکن کے اجزاء:

چکن کے ٹکڑے (ہڈی کے بغیر) 300 گرام

چلی سوس 1کھانے کا چمچ

نمک ¾ چائے کا چمچ

ورسیسٹر شائر ساس 1 عدد

 

کوٹنگ کے اجزاء:

بہتر آٹا (چھلنی ہوئی) 1 کپ

بیکنگ پاؤڈر ¾ چائے کا چمچ

لہسن پاؤڈر ¾ چائے کا چمچ

نمک حسب ذائقہ

تلنے کے لیے تیل

چاول کے اجزاء:

چاول (ابلے ہوئے)

چاٹ مسالہ 1کھانے کا چمچ

چکن پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

کالی مرچ (پسی ہوئی) ¾ چائے کا چمچ

شملہ مرچ (کٹی ہوئی) آدھا کپ

پیلا فوڈ کلرنگ 1 چٹکی۔

(پانی میں تحلیل)

نمک حسب ذائقہ

تیل 4 کھانے کے چمچ

ٹماٹو کیچپ بطور ساتھ

طریقہ:

ایک پیالے میں چکن کے تمام اجزاء کو مکس کریں۔

اور اجزاء کو دوسرے میں کوٹنگ کریں۔

چکن کے ٹکڑوں کو کوٹنگ مکسچر سے کوٹ کریں۔

ایک کڑاہی میں تیل گرم کریں، چکن کے ٹکڑوں کو سنہری ہونے تک فرائی کریں اور نکال لیں۔

ایک دیگچی میں تیل گرم کریں، اس میں چاول، چاٹ مسالہ، کالی مرچ، چکن پاؤڈر، نمک ڈال کر پکائیں۔

شملہ مرچ، پیلا فوڈ کلر ڈال کر دم پر چھوڑ دیں۔

عربی چاول کو ڈش پر منتقل کریں، اوپر گرم شاٹس رکھیں اور ٹماٹو کیچپ کے ساتھ سرو کریں

Hot shots with Arabian rice recipe in english 

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english

Chicken Ingredients:

  1. Chicken pieces (boneless)               300grams
  2. Chili sauce                                       1 tbsp
  3. Salt                                                   ¾ tsp
  4. Worcestershire sauce                      1 tsp

Coating Ingredients:

  1. Refined flour (sieved)                     1 cup
  2. Baking powder                                 ¾ tsp
  3. Garlic powder                                  ¾ tsp
  4. Salt                                                   to taste
  5. Oil                                                    for frying

Rice Ingredients:

  1. Rice (boiled)
  2. Chaat masala                                  1 tbsp
  3. Chicken powder                             1 tsp
  4. Black pepper (crushed)                  ¾ tsp
  5. Capsicum (chopped)                      ½ cup
  6. Yellow food coloring                    1 pinch
  7. (dissolved in water)        
  8. Salt                                                  to taste   
  9. Oil                                                   4 tbsp
  10. Tomato ketchup                          as accompaniment

Method:

  • Mix all the chicken ingredients in one bowl.
  • And coating ingredients in another.
  • Coat chicken pieces with the coating mixture.
  • Heat oil in a wok, fry chicken pieces till golden and remove.
  •  
  • Heat oil in a pot, add rice, chaat masala, black pepper, chicken powder, salt and cook.
  • Add capsicum, yellow food coloring and leave on dum.
  • Transfer Arabian rice on dish, place hot shots on top and serve with tomato ketchup.

 

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

Hot shots with Arabian rice recipe in english
Hot shots with Arabian rice recipe in english

 Hot shots with Arabian rice recipe in english

انگریزی میں عربی چاول کی ترکیب کے ساتھ گرم شاٹس

چکن کے اجزاء:

چکن کے ٹکڑے (ہڈی کے بغیر) 300 گرام

چلی سوس 1کھانے کا چمچ

نمک ¾ چائے کا چمچ

ورسیسٹر شائر ساس 1 عدد

 

کوٹنگ کے اجزاء:

بہتر آٹا (چھلنی ہوئی) 1 کپ

بیکنگ پاؤڈر ¾ چائے کا چمچ

لہسن پاؤڈر ¾ چائے کا چمچ

نمک حسب ذائقہ

تلنے کے لیے تیل

چاول کے اجزاء:

چاول (ابلے ہوئے)

چاٹ مسالہ 1کھانے کا چمچ

چکن پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

کالی مرچ (پسی ہوئی) ¾ چائے کا چمچ

شملہ مرچ (کٹی ہوئی) آدھا کپ

پیلا فوڈ کلرنگ 1 چٹکی۔

(پانی میں تحلیل)

نمک حسب ذائقہ

تیل 4 کھانے کے چمچ

ٹماٹو کیچپ بطور ساتھ

طریقہ:

ایک پیالے میں چکن کے تمام اجزاء کو مکس کریں۔

اور اجزاء کو دوسرے میں کوٹنگ کریں۔

چکن کے ٹکڑوں کو کوٹنگ مکسچر سے کوٹ کریں۔

ایک کڑاہی میں تیل گرم کریں، چکن کے ٹکڑوں کو سنہری ہونے تک فرائی کریں اور نکال لیں۔

ایک دیگچی میں تیل گرم کریں، اس میں چاول، چاٹ مسالہ، کالی مرچ، چکن پاؤڈر، نمک ڈال کر پکائیں۔

شملہ مرچ، پیلا فوڈ کلر ڈال کر دم پر چھوڑ دیں۔

عربی چاول کو ڈش پر منتقل کریں، اوپر گرم شاٹس رکھیں اور ٹماٹو کیچپ کے ساتھ سرو کریں

Hot shots with Arabian rice recipe in english 

Post a Comment

0 Comments