Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

 

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

 

Eid Special Dessert l Easy Dessert Recipe l Eid Special Recipes

 Recipe no: 1

Royal cup cake

Ingredients:

  1. Bread                                 7 slices of
  2. Condensed milk               ½ cup
  3. Milk (fresh)                       1 cup
  4. Baking powder                ¼  teaspoon
  5. Egg                                    1
  6. Saffron                             1 pinch
  7. Clarified butter                for frying + 2 tbsp
  8. Bread crumbs (fried)      for decoration
  9. Rubber, pistachios         for garnishing

Method:

  • Cut bread slices into small pieces and soak in milk for 15 minutes.
  • Add condensed milk, eggs, baking powder, saffron and chlorinated butter to the milk.
  • Pour the mixture into cupcake molds and bake at 180C for 20 minutes and remove.
  • Allow to cool, spread rubber on top of cupcakes and sprinkle with pistachios, garnish and serve.

============

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


Recipe no:2

Fruity Custard Vermicelli

Ingredients:

  1. Vermicelli (colorful,boiled)          ¾ cup
  2. Milk (fresh)                                 3 cup
  3. Vanilla custard powder               2 tbsp
  4. Sugar                                         ½ cup
  5. Mixed fruits                                1 cup

Method:

  • Dissolve custard powder in water and set aside.
  • Pour milk, add sugar in a pot and bring to boil.
  • Add custard stirring continuously with a spoon till milk thickens.
  •  Add Vercelli and transfer into a dish.
  • Allow to cool, add mixed fruits and refrigerate.
  • Serve chilled yammy yammy!

 ===========

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100



Recipe no:3

Sheer khorma zafrani

Ingredients:

  1. Fresh milk                                 2 liters
  2. Colorful vermicelli                     1 cup
  3. Sugar                                        1 cup
  4. Dried dates                                4
  5. Raisins                                      1 cup
  6. Saffron                                      1 tbsp
  7. Rose water                                2 tbsp
  8. Green cardamom powder         1 pinch
  9. Cream                                       1 cup
  10. Conflour(dissolved in water)     1 tbsp
  11. Butter                                        2 tbsp
  12. Almond, pistachios(finely cut)   for garnishing

Method:

  • Boil milk in a pot, add sugar, cream, saffron, dried dates and cook.
  • Add cardamom powder and raisins when dates are tender and cook for five minutes.
  • Fry vermicelli in a frying pan and add to milk pot while stirring.
  • Add cornflour and rose water stirring continuously then turn off stove.
  • Garnish sheer khorma with almonds, pistachios and serve.

=================

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


 

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

 

Eid Special Dessert l Easy Dessert Recipe l Eid Special Recipes

 

 

 عید اسپیشل ڈیزرٹ l آسان میٹھے کی ترکیب l عید اسپیشل ترکیبیں۔

 

نسخہ نمبر: 1

رائل کپ کیک

اجزاء:

روٹی کے 7 سلائس

گاڑھا دودھ آدھا کپ

دودھ (تازہ) 1 کپ

بیکنگ پاؤڈر ¼ چائے کا چمچ

انڈا 1

زعفران 1 چٹکی۔

تلنے کے لیے صاف شدہ مکھن + 2 کھانے کے چمچ

سجاوٹ کے لیے روٹی کے ٹکڑے (تلی ہوئی)

گارنشنگ کے لیے ربڑ، پستہ

طریقہ:

بریڈ سلائسز کو چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں اور 15 منٹ تک دودھ میں بھگو دیں۔

دودھ میں گاڑھا دودھ، انڈے، بیکنگ پاؤڈر، زعفران اور کلورین شدہ مکھن شامل کریں۔

مکسچر کو کپ کیک کے سانچوں میں ڈالیں اور 180C پر 20 منٹ تک بیک کریں اور ہٹا دیں۔

ٹھنڈا ہونے دیں، کپ کیک کے اوپر ربڑ پھیلائیں اور پستے کے ساتھ چھڑکیں، گارنش کریں اور سرو کریں

نسخہ نمبر:2

فروٹ کسٹرڈ ورمیسیلی

اجزاء:

ورمیسیلی (رنگین، ابلا ہوا) ¾ کپ

دودھ (تازہ) 3 کپ

ونیلا کسٹرڈ پاؤڈر 2 کھانے کے چمچ

چینی آدھا کپ

مخلوط پھل 1 کپ

 

طریقہ:

کسٹرڈ پاؤڈر کو پانی میں گھول کر ایک طرف رکھ دیں۔

دودھ ڈالیں، ایک برتن میں چینی ڈالیں اور ابال لیں۔

کسٹرڈ ڈال کر چمچ سے مسلسل ہلاتے رہیں یہاں تک کہ دودھ گاڑھا ہو جائے۔

  ورسیلی شامل کریں اور ڈش میں منتقل کریں۔

ٹھنڈا ہونے دیں، مخلوط پھل ڈال کر فریج میں رکھ دیں۔

ٹھنڈا ہو کر سرو کریں۔ یامی یامی!

 

 

نسخہ نمبر:3

 Sheer خرما غفرانی

اجزاء:

تازہ دودھ 2 لیٹر

رنگین ورمیسیلی 1 کپ

چینی 1 کپ

خشک کھجور 4

کشمش 1 کپ

زعفران 1 کھانے کا چمچ

گلاب کا پانی 2 کھانے کے چمچ

سبز الائچی پاؤڈر 1 چٹکی۔

کریم 1 کپ

کنفلور (پانی میں تحلیل) 1 کھانے کا چمچ

مکھن 2 کھانے کے چمچ

گارنشنگ کے لیے بادام، پستے (باریک کٹے ہوئے)

طریقہ:

ایک دیگچی میں دودھ ابالیں، چینی، کریم، زعفران، خشک کھجور ڈال کر پکائیں۔

کھجور نرم ہونے پر الائچی پاؤڈر اور کشمش ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔

ایک کڑاہی میں ورمیسیلی فرائی کریں اور ہلاتے ہوئے دودھ کے برتن میں ڈال دیں۔

کارن فلور اور عرق گلاب ڈال کر مسلسل ہلاتے رہیں پھر چولہا بند کر دیں۔

 Sheer خرما کو بادام، پستے سے گارنش کریں اور سرو کریں۔

================

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

 

Eid Special Dessert l Easy Dessert Recipe l Eid Special Recipes

 Recipe no: 1

Royal cup cake

Ingredients:

  1. Bread                                 7 slices of
  2. Condensed milk               ½ cup
  3. Milk (fresh)                       1 cup
  4. Baking powder                ¼  teaspoon
  5. Egg                                    1
  6. Saffron                             1 pinch
  7. Clarified butter                for frying + 2 tbsp
  8. Bread crumbs (fried)      for decoration
  9. Rubber, pistachios         for garnishing

Method:

  • Cut bread slices into small pieces and soak in milk for 15 minutes.
  • Add condensed milk, eggs, baking powder, saffron and chlorinated butter to the milk.
  • Pour the mixture into cupcake molds and bake at 180C for 20 minutes and remove.
  • Allow to cool, spread rubber on top of cupcakes and sprinkle with pistachios, garnish and serve.

============

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


Recipe no:2

Fruity Custard Vermicelli

Ingredients:

  1. Vermicelli (colorful,boiled)          ¾ cup
  2. Milk (fresh)                                 3 cup
  3. Vanilla custard powder               2 tbsp
  4. Sugar                                         ½ cup
  5. Mixed fruits                                1 cup

Method:

  • Dissolve custard powder in water and set aside.
  • Pour milk, add sugar in a pot and bring to boil.
  • Add custard stirring continuously with a spoon till milk thickens.
  •  Add Vercelli and transfer into a dish.
  • Allow to cool, add mixed fruits and refrigerate.
  • Serve chilled yammy yammy!

 ===========

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100



Recipe no:3

Sheer khorma zafrani

Ingredients:

  1. Fresh milk                                 2 liters
  2. Colorful vermicelli                     1 cup
  3. Sugar                                        1 cup
  4. Dried dates                                4
  5. Raisins                                      1 cup
  6. Saffron                                      1 tbsp
  7. Rose water                                2 tbsp
  8. Green cardamom powder         1 pinch
  9. Cream                                       1 cup
  10. Conflour(dissolved in water)     1 tbsp
  11. Butter                                        2 tbsp
  12. Almond, pistachios(finely cut)   for garnishing

Method:

  • Boil milk in a pot, add sugar, cream, saffron, dried dates and cook.
  • Add cardamom powder and raisins when dates are tender and cook for five minutes.
  • Fry vermicelli in a frying pan and add to milk pot while stirring.
  • Add cornflour and rose water stirring continuously then turn off stove.
  • Garnish sheer khorma with almonds, pistachios and serve.

=================

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100
Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100


 

Eid Ke Special Meethay / Eid Special desserts By HomeFood100

 

Eid Special Dessert l Easy Dessert Recipe l Eid Special Recipes

 

 

 عید اسپیشل ڈیزرٹ l آسان میٹھے کی ترکیب l عید اسپیشل ترکیبیں۔

 

نسخہ نمبر: 1

رائل کپ کیک

اجزاء:

روٹی کے 7 سلائس

گاڑھا دودھ آدھا کپ

دودھ (تازہ) 1 کپ

بیکنگ پاؤڈر ¼ چائے کا چمچ

انڈا 1

زعفران 1 چٹکی۔

تلنے کے لیے صاف شدہ مکھن + 2 کھانے کے چمچ

سجاوٹ کے لیے روٹی کے ٹکڑے (تلی ہوئی)

گارنشنگ کے لیے ربڑ، پستہ

طریقہ:

بریڈ سلائسز کو چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں اور 15 منٹ تک دودھ میں بھگو دیں۔

دودھ میں گاڑھا دودھ، انڈے، بیکنگ پاؤڈر، زعفران اور کلورین شدہ مکھن شامل کریں۔

مکسچر کو کپ کیک کے سانچوں میں ڈالیں اور 180C پر 20 منٹ تک بیک کریں اور ہٹا دیں۔

ٹھنڈا ہونے دیں، کپ کیک کے اوپر ربڑ پھیلائیں اور پستے کے ساتھ چھڑکیں، گارنش کریں اور سرو کریں

نسخہ نمبر:2

فروٹ کسٹرڈ ورمیسیلی

اجزاء:

ورمیسیلی (رنگین، ابلا ہوا) ¾ کپ

دودھ (تازہ) 3 کپ

ونیلا کسٹرڈ پاؤڈر 2 کھانے کے چمچ

چینی آدھا کپ

مخلوط پھل 1 کپ

 

طریقہ:

کسٹرڈ پاؤڈر کو پانی میں گھول کر ایک طرف رکھ دیں۔

دودھ ڈالیں، ایک برتن میں چینی ڈالیں اور ابال لیں۔

کسٹرڈ ڈال کر چمچ سے مسلسل ہلاتے رہیں یہاں تک کہ دودھ گاڑھا ہو جائے۔

  ورسیلی شامل کریں اور ڈش میں منتقل کریں۔

ٹھنڈا ہونے دیں، مخلوط پھل ڈال کر فریج میں رکھ دیں۔

ٹھنڈا ہو کر سرو کریں۔ یامی یامی!

 

 

نسخہ نمبر:3

 Sheer خرما غفرانی

اجزاء:

تازہ دودھ 2 لیٹر

رنگین ورمیسیلی 1 کپ

چینی 1 کپ

خشک کھجور 4

کشمش 1 کپ

زعفران 1 کھانے کا چمچ

گلاب کا پانی 2 کھانے کے چمچ

سبز الائچی پاؤڈر 1 چٹکی۔

کریم 1 کپ

کنفلور (پانی میں تحلیل) 1 کھانے کا چمچ

مکھن 2 کھانے کے چمچ

گارنشنگ کے لیے بادام، پستے (باریک کٹے ہوئے)

طریقہ:

ایک دیگچی میں دودھ ابالیں، چینی، کریم، زعفران، خشک کھجور ڈال کر پکائیں۔

کھجور نرم ہونے پر الائچی پاؤڈر اور کشمش ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔

ایک کڑاہی میں ورمیسیلی فرائی کریں اور ہلاتے ہوئے دودھ کے برتن میں ڈال دیں۔

کارن فلور اور عرق گلاب ڈال کر مسلسل ہلاتے رہیں پھر چولہا بند کر دیں۔

 Sheer خرما کو بادام، پستے سے گارنش کریں اور سرو کریں۔

================

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment

0 Comments