Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu |
Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu
Ingredients:
- Chicken pieces 1kg
- Garlic 6cloves
- Ginger (finely cut) 2-inch piece
- Tomatoes 8
- Black pepper (crushed) few
- Green chilies (thickly cut) 6
- Black pepper powder ½ tbsp.
- Salt 1 ½ tsp
- Water 1 cup
- Oil ½ cup
Method:
- Heat oil in a wok, fry chicken and salt.
- Add garlic, half ginger and fry.
- Add all the remaining ingredients except tomatoes and black pepper.
- Add tomatoes, cook till oil comes out.
- And chicken is tender and fry it well.
- Add green chilies, remaining ginger, black pepper and turn off the stove.
Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu |
پشاوری
چکن کراہی کی ترکیب اردو میں
اجزاء:
چکن
کے ٹکڑے 1 کلو
لہسن
6 لونگ
ادرک
(باریک کاٹا ہوا) 2 انچ کا ٹکڑا
ٹماٹر
8
کالی
مرچ (پسی ہوئی) چند
ہری
مرچیں (موٹی کٹی ہوئی) 6
کالی
مرچ پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ۔
نمک
1½ چائے کا چمچ
پانی
1 کپ
تیل
آدھا کپ
طریقہ:
ایک
کڑاہی میں تیل گرم کر کے چکن اور نمک فرائی کریں۔
لہسن،
آدھا ادرک ڈال کر بھونیں۔
ٹماٹر
اور کالی مرچ کے علاوہ باقی تمام اجزاء شامل کریں۔
ٹماٹر
ڈالیں، تیل نکلنے تک پکائیں۔
اور
چکن نرم ہو جائے اور اسے اچھی طرح بھون لیں۔
ہری
مرچ، باقی ادرک، کالی مرچ ڈال کر چولہا بند کر دیں۔
Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu |
Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu
Ingredients:
- Chicken pieces 1kg
- Garlic 6cloves
- Ginger (finely cut) 2-inch piece
- Tomatoes 8
- Black pepper (crushed) few
- Green chilies (thickly cut) 6
- Black pepper powder ½ tbsp.
- Salt 1 ½ tsp
- Water 1 cup
- Oil ½ cup
Method:
- Heat oil in a wok, fry chicken and salt.
- Add garlic, half ginger and fry.
- Add all the remaining ingredients except tomatoes and black pepper.
- Add tomatoes, cook till oil comes out.
- And chicken is tender and fry it well.
- Add green chilies, remaining ginger, black pepper and turn off the stove.
Peshawri Chicken karahi recipe in English urdu |
پشاوری
چکن کراہی کی ترکیب اردو میں
اجزاء:
چکن
کے ٹکڑے 1 کلو
لہسن
6 لونگ
ادرک
(باریک کاٹا ہوا) 2 انچ کا ٹکڑا
ٹماٹر
8
کالی
مرچ (پسی ہوئی) چند
ہری
مرچیں (موٹی کٹی ہوئی) 6
کالی
مرچ پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ۔
نمک
1½ چائے کا چمچ
پانی
1 کپ
تیل
آدھا کپ
طریقہ:
ایک
کڑاہی میں تیل گرم کر کے چکن اور نمک فرائی کریں۔
لہسن،
آدھا ادرک ڈال کر بھونیں۔
ٹماٹر
اور کالی مرچ کے علاوہ باقی تمام اجزاء شامل کریں۔
ٹماٹر
ڈالیں، تیل نکلنے تک پکائیں۔
اور
چکن نرم ہو جائے اور اسے اچھی طرح بھون لیں۔
ہری
مرچ، باقی ادرک، کالی مرچ ڈال کر چولہا بند کر دیں۔
0 Comments