Best Meatballs Dum Aloo Chat best meatball sauce Recipe in Urdu english
Ingredients
- Onion one medium
- Half a cup of tomato paste
- A tablespoon of soy sauce
- Mince of chicken is 200 grams
- Two to three potatoes
- Salt to taste
- Three to four of garlic
- Half a spoon of ginger powder
- A teaspoon of white pepper
- Half a cup of fresh cream
- Two slices of bread
Sauce Ingredients
- One to two of garlic
- A tablespoon of lemon juice
- Four tablespoons of tomato ketchup
- Half a tablespoon of ground black pepper
- Capsicum One
- Green coriander
Method
- Keep chicken mince clean.
- Boil the potatoes and peel them and cut them into small pieces.
- When the water comes out From mince, add salt, ginger and white pepper and mix well.
- Place a slice of bread on a plate, add fresh cream and set aside for ten minutes.
- Then mix it with qima and keep it in the fridge for 15 to 20 minutes.
- Then heat oil on medium heat for 2 minutes and make small minced meatballs and fry till golden.
- To make sauce
- Heat one to two tablespoons of oil in the pan over medium heat for one to two minutes.
- Add finely chopped onion and garlic Past and fry for three to four minutes.
- Add tomato paste, soy sauce, peanut butter, tomato ketchup, Black pepper and lemon juice and cook for 2 minutes.
- Then add the meatballs, boiled potatoes and finely chopped capsicum, cover and simmer over low heat.
Presentation
- After three to four minutes, remove the dish and serve with finely chopped green coriander.
- And delicious food is ready.
میٹ بالز دم آلو چاٹ
اجزاء
چکن کا قیمہ دو سو گرام
آلو دو سے تین عدد
نمک حسب ذائقہ
لہسن کے جوئے تین سے چار
ادرک کا پاؤڈر آدھا چمچ
سفید مرچ ایک چائے کا چمچ
فریش کریم آدھی پیالی
ڈبل روٹی کے سلائس دو عدد
تیل حسب ضرورت
ہرا دھنیاحسب پسند
ترکیب
قیمہ کو صاف کرکے رکھ لیں.
اور آلوؤں کو ابال کر چھیل لیں اور چھوٹے چھوٹے ٹکڑے کاٹ لیں.
جب قیمہ سے پانی نکل جائے تو اس میں نمک ادرک اور سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح ملائیں
بریڈ کے سلائس کو پلیٹ میں رکھ کر اس پر فریش کریم ڈال کر دس منٹ کے لیے رکھ دیں.
پھرا سے قیمہ میں ملا کر پندرہ سے بیس منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں.
پھر تیل درمیانی آنچ پر دو منٹ گرم کریں اور قیمے کے چھوٹے چھوٹے کوفتے بناتے ہوئے اس میں سنہری فرائی کر کے نکال دے.
سوس بنانے کے لئے
پین میں ایک سے دو کھانے کے چمچ تیل کو ایک سے دو منٹ آنچ پر گرم کریں .
اور اس میں باریک کٹی ہوئی پیاز اور لہسن ڈال کر تین سے چار منٹ فرائی کریں.
اس میں ٹماٹو پیسٹ سویا ساس پی نٹ بٹر ٹماٹوکیچپ کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر 2 منٹ تک بجا لاتے ہوئے پکائیں.
پھر اس میں کوفتے ابلے ہوئے آلو اور باریک کٹی ہوئی شملہ مرچ ڈال کر ڈھک کر ہلکی آنچ پر دم پر رکھ دیں.
پریزنٹیشن
تین سے چار منٹ کے بعد ڈش نکال کر باریک کٹا ہوا ہرا دھنیا چھڑک کر پیش کریں.
Best Meatballs Dum Aloo Chaat best meatball sauce Recipe in Urdu english
اور مزےدار کھانا تیار ہے.
Best Meatballs Dum Aloo Chat best meatball sauce Recipe in Urdu english
Ingredients
- Onion one medium
- Half a cup of tomato paste
- A tablespoon of soy sauce
- Mince of chicken is 200 grams
- Two to three potatoes
- Salt to taste
- Three to four of garlic
- Half a spoon of ginger powder
- A teaspoon of white pepper
- Half a cup of fresh cream
- Two slices of bread
Sauce Ingredients
- One to two of garlic
- A tablespoon of lemon juice
- Four tablespoons of tomato ketchup
- Half a tablespoon of ground black pepper
- Capsicum One
- Green coriander
Method
- Keep chicken mince clean.
- Boil the potatoes and peel them and cut them into small pieces.
- When the water comes out From mince, add salt, ginger and white pepper and mix well.
- Place a slice of bread on a plate, add fresh cream and set aside for ten minutes.
- Then mix it with qima and keep it in the fridge for 15 to 20 minutes.
- Then heat oil on medium heat for 2 minutes and make small minced meatballs and fry till golden.
- To make sauce
- Heat one to two tablespoons of oil in the pan over medium heat for one to two minutes.
- Add finely chopped onion and garlic Past and fry for three to four minutes.
- Add tomato paste, soy sauce, peanut butter, tomato ketchup, Black pepper and lemon juice and cook for 2 minutes.
- Then add the meatballs, boiled potatoes and finely chopped capsicum, cover and simmer over low heat.
Presentation
- After three to four minutes, remove the dish and serve with finely chopped green coriander.
- And delicious food is ready.
میٹ بالز دم آلو چاٹ
اجزاء
چکن کا قیمہ دو سو گرام
آلو دو سے تین عدد
نمک حسب ذائقہ
لہسن کے جوئے تین سے چار
ادرک کا پاؤڈر آدھا چمچ
سفید مرچ ایک چائے کا چمچ
فریش کریم آدھی پیالی
ڈبل روٹی کے سلائس دو عدد
تیل حسب ضرورت
ہرا دھنیاحسب پسند
ترکیب
قیمہ کو صاف کرکے رکھ لیں.
اور آلوؤں کو ابال کر چھیل لیں اور چھوٹے چھوٹے ٹکڑے کاٹ لیں.
جب قیمہ سے پانی نکل جائے تو اس میں نمک ادرک اور سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح ملائیں
بریڈ کے سلائس کو پلیٹ میں رکھ کر اس پر فریش کریم ڈال کر دس منٹ کے لیے رکھ دیں.
پھرا سے قیمہ میں ملا کر پندرہ سے بیس منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں.
پھر تیل درمیانی آنچ پر دو منٹ گرم کریں اور قیمے کے چھوٹے چھوٹے کوفتے بناتے ہوئے اس میں سنہری فرائی کر کے نکال دے.
سوس بنانے کے لئے
پین میں ایک سے دو کھانے کے چمچ تیل کو ایک سے دو منٹ آنچ پر گرم کریں .
اور اس میں باریک کٹی ہوئی پیاز اور لہسن ڈال کر تین سے چار منٹ فرائی کریں.
اس میں ٹماٹو پیسٹ سویا ساس پی نٹ بٹر ٹماٹوکیچپ کالی مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر 2 منٹ تک بجا لاتے ہوئے پکائیں.
پھر اس میں کوفتے ابلے ہوئے آلو اور باریک کٹی ہوئی شملہ مرچ ڈال کر ڈھک کر ہلکی آنچ پر دم پر رکھ دیں.
پریزنٹیشن
تین سے چار منٹ کے بعد ڈش نکال کر باریک کٹا ہوا ہرا دھنیا چھڑک کر پیش کریں.
Best Meatballs Dum Aloo Chaat best meatball sauce Recipe in Urdu english
اور مزےدار کھانا تیار ہے.
0 Comments