Aloo matar gosht recipe in urdu english
Ingredients
- Half a kilo of meat
- Two to three potatoes
- Peas a cup
- Two tablespoons crushed ginger garlic
- Salt to taste
- Three onions in the middle
- A cup of yogurt
- A tablespoon of ground red pepper
- A teaspoon of white cumin
- A teaspoon of ground turmeric
- One tablespoon of hot spices
- Three tomatoes
- Three to four green peppers
- Green coriander half Ghahti
- Half a cup of oiL
Method
- Finely chop the onion and tomato.
- Cut the potatoes into four pieces.
- Finely chop the coriander and green chillies.
- Mix salt, red pepper, ginger, garlic, cumin, turmeric and yogurt well.
- Put it in the meat and leave it for half an hour.
- Heat the oil over medium heat for three minutes.
- Add hot spices and stir well.
- Fry onion in it till golden.
- Then add the meat mixed with spices.
- Cook the meat over medium heat until your water is dry.
- Add tomatoes and fry well, then add peas and potatoes.
- When the oil separates, add a cup of water.
- Mix well and cook till the potatoes and peas are melted.
- Sprinkle with green chillies and green coriander and simmer on low heat for 5 to 7 minutes.
Presentation
- Keep the curry broth thick.Delicious food ready.
آلو مٹر گوشت
گوشت آدھا کلو
آلو دو سے تین عدد
مٹر ایک پیالی
ادرک لہسن پسا ہوا دو کھانے کے چمچ
نمک حسب ذائقہ
پیاز تین عدد درمیانی
دہی ایک پیالی
لال مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
سفید زیرہ ایک چائے کا چمچ
ہلدی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
ثابت گرم مصالحہ ایک چمچ
ٹماٹر تین عدد
ہری مرچ تین سے چار عدد
ہرا دھنیا آدھی گھٹی
تیل آدھی پیالی
ترکیب
پیاز اور ٹماٹر کو باریک کاٹ کر رکھ لیں.
آلو کے چار ٹکڑے کر لیں.
دھنیا اور ہری مرچ کو باریک کاٹ لیں.
نمک, لال مرچ, ادرک لہسن ,زیرہ, ہلدی اور دہی کو اچھی طرح ملا لیں.
اور گوشت میں لگا کر آدھے گھنٹے کے لیے رکھ دیں.
تیل کو درمیانی آنچ پردو سے تین منٹ تک گرم کریں.
اور اس میں ثابت گرم مصالحہ ڈال کر کڑکڑالیں.
اس میں پیاز کو سنہرا ہونے تک فرائی کریں.
پھر مصالحہ ملا گوشت شامل کر دیں.
تیل علیحدہ ہونے پر ایک پیالی پانی ڈال دیں.
اور اچھی طرح ملا کر آلو مٹر گلنے تک پکائیں.
ہری مرچیں اور ہرا دھنیا چھڑک کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ پر دم پر رکھ دیں
پریزنٹیشن
سالن کا شوربہ گاڑھا رکھے ..مزیدار کھانا تیار
Aloo matar gosht recipe in urdu english
Aloo matar gosht recipe in urdu english
Ingredients
- Half a kilo of meat
- Two to three potatoes
- Peas a cup
- Two tablespoons crushed ginger garlic
- Salt to taste
- Three onions in the middle
- A cup of yogurt
- A tablespoon of ground red pepper
- A teaspoon of white cumin
- A teaspoon of ground turmeric
- One tablespoon of hot spices
- Three tomatoes
- Three to four green peppers
- Green coriander half Ghahti
- Half a cup of oiL
Method
- Finely chop the onion and tomato.
- Cut the potatoes into four pieces.
- Finely chop the coriander and green chillies.
- Mix salt, red pepper, ginger, garlic, cumin, turmeric and yogurt well.
- Put it in the meat and leave it for half an hour.
- Heat the oil over medium heat for three minutes.
- Add hot spices and stir well.
- Fry onion in it till golden.
- Then add the meat mixed with spices.
- Cook the meat over medium heat until your water is dry.
- Add tomatoes and fry well, then add peas and potatoes.
- When the oil separates, add a cup of water.
- Mix well and cook till the potatoes and peas are melted.
- Sprinkle with green chillies and green coriander and simmer on low heat for 5 to 7 minutes.
Presentation
- Keep the curry broth thick.Delicious food ready.
آلو مٹر گوشت
گوشت آدھا کلو
آلو دو سے تین عدد
مٹر ایک پیالی
ادرک لہسن پسا ہوا دو کھانے کے چمچ
نمک حسب ذائقہ
پیاز تین عدد درمیانی
دہی ایک پیالی
لال مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
سفید زیرہ ایک چائے کا چمچ
ہلدی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
ثابت گرم مصالحہ ایک چمچ
ٹماٹر تین عدد
ہری مرچ تین سے چار عدد
ہرا دھنیا آدھی گھٹی
تیل آدھی پیالی
ترکیب
پیاز اور ٹماٹر کو باریک کاٹ کر رکھ لیں.
آلو کے چار ٹکڑے کر لیں.
دھنیا اور ہری مرچ کو باریک کاٹ لیں.
نمک, لال مرچ, ادرک لہسن ,زیرہ, ہلدی اور دہی کو اچھی طرح ملا لیں.
اور گوشت میں لگا کر آدھے گھنٹے کے لیے رکھ دیں.
تیل کو درمیانی آنچ پردو سے تین منٹ تک گرم کریں.
اور اس میں ثابت گرم مصالحہ ڈال کر کڑکڑالیں.
اس میں پیاز کو سنہرا ہونے تک فرائی کریں.
پھر مصالحہ ملا گوشت شامل کر دیں.
تیل علیحدہ ہونے پر ایک پیالی پانی ڈال دیں.
اور اچھی طرح ملا کر آلو مٹر گلنے تک پکائیں.
ہری مرچیں اور ہرا دھنیا چھڑک کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ پر دم پر رکھ دیں
پریزنٹیشن
سالن کا شوربہ گاڑھا رکھے ..مزیدار کھانا تیار
Aloo matar gosht recipe in urdu english
0 Comments