Sindhi spicy fritters recipe | Tea Time yammy 4 recipe Easy and quick | Meat Dishes,

Sindhi spicy fritters recipe | Tea Time yammy 4 recipe Easy and quick | Meat Dishes,

Sindhi spicy fritters recipe | Tea Time yammy recipe No 4  Easy and quick 

Sindhi spicy fritters

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe


Sindhi spicy fritters

Ingredients

  1. Cabbage  a cup
  2. Cauliflower a cup
  3. Onion quarter cup
  4. Five green chillies  chopped
  5. Half a cup of carrots
  6. Mint quarter cup
  7. A teaspoon of pomegranate seeds
  8. A teaspoon of ground red pepper
  9. Salt to taste
  10. Basin a cup
  11. To fry oil

Method

  • Put all the vegetables in a bowl and mix.
  • Then add red chilli, green chilli, anardana and mint leaves and mix.
  • At the same time, add a little basin and keep mixing
  • Then add enough water to make a thick paste.
  • Then heat oil in a frying pan and fry the fritters in this mixture.

Presentation

  • Serve with ketchup or mint sauce with evening tea.
  • Spicy fritters

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe


 سندھی مصالحے دار  پکوڑے

اجزاء

بندگوبھی         آ دھا کپ

پھول گوبھی    آ دھا کپ

پیاز                 چوتھائی کپ

ہری مرچ         پانچ عدد با ریک کٹی ہوئی

گاجر               آ دھا کپ

پودینہ            چوتھائی کپ

انار دانہ          ایک چائے کا چمچہ

لال مرچ پسی   ایک چائے کا چمچہ

نمک                 حسب ذائقہ

بیسن              ایک کپ

تیل               تلنے کے لیے

ترکیب

تمام سبزیوں کوایک پیالے میں ڈال کر مکس کر لیں.

پھر اس میں لال مرچ ہری مرچ اناردانہ اور پودینے کے پتےڈال کر مکس کر لیں .

ساتھ ہی اس میں تھوڑا تھوڑا بیسن ڈال کر مکس کرتے رہیں

پھر اس میں اتنا پانی ڈالیں کہ ایک گاڑھا پیسٹ تیار ہو جائے.

پھر ایک کڑاہی میں تیل گرم کرکے اس مکسچر کے پکوڑےفرا ئی کر لیں.

پریزنٹیشن

شام کی چائے کے سا تھ کیچپ یا پودینے کی چٹنی کے ساتھ پیش کریں.

مصالحے دار  پکوڑے




Sindhi spicy fritters recipe | Tea Time yammy recipe No 4  Easy and quick 

Sindhi spicy fritters

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe


Sindhi spicy fritters

Ingredients

  1. Cabbage  a cup
  2. Cauliflower a cup
  3. Onion quarter cup
  4. Five green chillies  chopped
  5. Half a cup of carrots
  6. Mint quarter cup
  7. A teaspoon of pomegranate seeds
  8. A teaspoon of ground red pepper
  9. Salt to taste
  10. Basin a cup
  11. To fry oil

Method

  • Put all the vegetables in a bowl and mix.
  • Then add red chilli, green chilli, anardana and mint leaves and mix.
  • At the same time, add a little basin and keep mixing
  • Then add enough water to make a thick paste.
  • Then heat oil in a frying pan and fry the fritters in this mixture.

Presentation

  • Serve with ketchup or mint sauce with evening tea.
  • Spicy fritters

Sindhi pakora recipe

Sindhi pakora recipe


 سندھی مصالحے دار  پکوڑے

اجزاء

بندگوبھی         آ دھا کپ

پھول گوبھی    آ دھا کپ

پیاز                 چوتھائی کپ

ہری مرچ         پانچ عدد با ریک کٹی ہوئی

گاجر               آ دھا کپ

پودینہ            چوتھائی کپ

انار دانہ          ایک چائے کا چمچہ

لال مرچ پسی   ایک چائے کا چمچہ

نمک                 حسب ذائقہ

بیسن              ایک کپ

تیل               تلنے کے لیے

ترکیب

تمام سبزیوں کوایک پیالے میں ڈال کر مکس کر لیں.

پھر اس میں لال مرچ ہری مرچ اناردانہ اور پودینے کے پتےڈال کر مکس کر لیں .

ساتھ ہی اس میں تھوڑا تھوڑا بیسن ڈال کر مکس کرتے رہیں

پھر اس میں اتنا پانی ڈالیں کہ ایک گاڑھا پیسٹ تیار ہو جائے.

پھر ایک کڑاہی میں تیل گرم کرکے اس مکسچر کے پکوڑےفرا ئی کر لیں.

پریزنٹیشن

شام کی چائے کے سا تھ کیچپ یا پودینے کی چٹنی کے ساتھ پیش کریں.

مصالحے دار  پکوڑے




Post a Comment

0 Comments