Pancake Lasagna

Pancake Lasagna

 Pancake Lasagna 

Pancake lasagna

Delicious and healthy food & Mouth Watering must try this dish

Pancake Lasagna

ingredeint

  1. Two cups for all purpose flour 
  2. Two eggs
  3. One piece of finely chopped onion
  4.   Cabbage a cup
  5. Five to six mushrooms
  6.  A cup of caulifower
  7.  Salt to taste
  8. A tablespoon of garlic paste
  9. A tablespoon of ground black pepper
  10. One cup of tomato paste
  11. A tablespoon of ground red pepper
  12.  4 tablespoons chili sauce
  13. Celery powder a teaspoon
  14.  A teaspoon of thyme powder
  15. One hundred grams of cheddar cheese
  16. Two cups of milk
  17. Half a cup of oil

Method

  • Put two tablespoons of oil in the pan and heat on low heat for one to two minutes and fry the onion and garlic till it becomes slightly soft.

  • Finely chop all the vegetables and fry for 3 to 4 minutes. Add salt, pepper, red chilli, chopped sauce, celery, thyme and tomato paste. Mix well and take off the stove.
  • Put two tablespoons of oil and two tablespoons of all purpose flour in a small saucepan, add a little milk on a low heat with a wooden spoon and make a white sauce while stirring constantly.
  • When it thickens, mix the cheese and take it off the stove and mix it with the vegetable mixture.
  • Put eggs in a large bowl and beat well. Then add a little flour. Add two cups of water and mix well. The mixture was ready to make pancakes.
  • Heat a clean dry pan over medium heat for one to two minutes and add a tablespoon of cooking oil.
  • Reduce heat to low and spread half a cup of pancake batter in it.
  • Lightly grease the baking dish and place the pancakes on it then spread three to four tablespoons of vegetable mixture in it.
  • Keep the remaining pancakes in the same way and add the vegetable mixture.
  • Finally, sprinkle oil on top. Bake in preheated oven at 200C for 10-15 minutes.and take out.

Presentation

  • Remove from the oven, cut into slices and serve hot.

Pancake Lasagna

Pancake lasagna



پین کیک لزانیا

اجزا

  میدہ دو پیالی

انڈے دو عدد 

پیاز باریک کٹی ہوئی ایک عدد

  بند گوبھئ ایک پیالی

مشروم پانچ سے چھ عدد

 پھول گو بھی ایک پیالی

 نمک حسب ذائقہ 

لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ

کالی مرچ کے پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچہ 

ٹماٹر کا پیسٹ ایک پیالی 

لال مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچہ

 چلی ساس 4 کھانے کے چمچے

اجوائن پیسی ایک چائے کا چمچ

 تھائم پاؤڈر ایک چائے کا چمچ

چیڑر چیز  سو گرام 

دودھ دو پیالی

تیل آدھئ پیالی

ترکیب

پین میں دو کھانے کے چمچ تیل ڈالیں اور ہلکی آنچ پر ایک سے دو منٹ تک گرم کریں اور پیاز اور لہسن کو بھونیں یہاں تک کہ یہ تھوڑا نرم ہو جائے۔

 تمام سبزیوں کو باریک کاٹ کر شامل کردیں تین سے چار منٹ فرائی کر کے اس میں نمک کالی مرچ لال مرچ چالئ ساس اجوائن تھائم اود  اور ٹماٹرکا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح ملا کرچولہے سے اتار  لیں

چھوٹے ساس پین میں دو کھانے کے چمچ آئل اور دو کھانے کے چمچ میدہ ڈال کر لکڑی کے چمچ سے ہلکی آنچ پر نھونیں تھوڑاتھوڑا دودھ شامل کر کے مستقل چمچ چلاتے ہوے وہائٹ ساس بنا لیں

گاڑھا ہونے پر پینیر ملا کر چولہے سے اتار لیں اور اس میں سبزیوں کا مکسچر میں ملا کر رکھ لیں

بڑے پیالے میں انڈے ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں پھر اس میں تھوڑا کرکے میدہ  شامل کریں دو پیالی پانی ڈال کر اچھی طرح ملائیں مرکب پین کیک بنانے کے لیے تیار تھے

صاف  خشک پین کو درمیانی آنچ پر ایک سے دو منٹ گرم کریں اور اس میں کھانے کا ایک چمچ  تیل ڈال لیں 

آنچ ہلکی کرکے آدھی پیالی پین کیک کا بیٹر اس میں پھیلا دے ایک طرف سے اچھی طرح سہنرا  ہو جائے تو پلٹ کر  دوسری طرف سے سہنرا  کرکے نکال لیں

بیکنگ ڈش کو ہلکا سا چکنا کرکے اس پر پین کیک رکھیں پھر  اس میں تین سے چار کھانے کے چمچ سبزیوں کا  مکسچر پھیلا کر رکھیں

اسی طرح بقایا پین کیک  رکھتے جائیں اور سبزیوں کا مکسچر ڈالتے جائی

آخر میں اوپر سے تیل چھڑک دیں پہلے سے گرم کیے ہوئے اوون میں دو 200c پر دس پندرہ منٹ تک  بیک کرکے نکال لیں 

پریزنٹیشن

اوون سے نکال کر سلائس کاٹ کر گرم گرم پیش کریں

Pancake lasagna

.

 Pancake Lasagna 

Pancake lasagna

Delicious and healthy food & Mouth Watering must try this dish

Pancake Lasagna

ingredeint

  1. Two cups for all purpose flour 
  2. Two eggs
  3. One piece of finely chopped onion
  4.   Cabbage a cup
  5. Five to six mushrooms
  6.  A cup of caulifower
  7.  Salt to taste
  8. A tablespoon of garlic paste
  9. A tablespoon of ground black pepper
  10. One cup of tomato paste
  11. A tablespoon of ground red pepper
  12.  4 tablespoons chili sauce
  13. Celery powder a teaspoon
  14.  A teaspoon of thyme powder
  15. One hundred grams of cheddar cheese
  16. Two cups of milk
  17. Half a cup of oil

Method

  • Put two tablespoons of oil in the pan and heat on low heat for one to two minutes and fry the onion and garlic till it becomes slightly soft.

  • Finely chop all the vegetables and fry for 3 to 4 minutes. Add salt, pepper, red chilli, chopped sauce, celery, thyme and tomato paste. Mix well and take off the stove.
  • Put two tablespoons of oil and two tablespoons of all purpose flour in a small saucepan, add a little milk on a low heat with a wooden spoon and make a white sauce while stirring constantly.
  • When it thickens, mix the cheese and take it off the stove and mix it with the vegetable mixture.
  • Put eggs in a large bowl and beat well. Then add a little flour. Add two cups of water and mix well. The mixture was ready to make pancakes.
  • Heat a clean dry pan over medium heat for one to two minutes and add a tablespoon of cooking oil.
  • Reduce heat to low and spread half a cup of pancake batter in it.
  • Lightly grease the baking dish and place the pancakes on it then spread three to four tablespoons of vegetable mixture in it.
  • Keep the remaining pancakes in the same way and add the vegetable mixture.
  • Finally, sprinkle oil on top. Bake in preheated oven at 200C for 10-15 minutes.and take out.

Presentation

  • Remove from the oven, cut into slices and serve hot.

Pancake Lasagna

Pancake lasagna



پین کیک لزانیا

اجزا

  میدہ دو پیالی

انڈے دو عدد 

پیاز باریک کٹی ہوئی ایک عدد

  بند گوبھئ ایک پیالی

مشروم پانچ سے چھ عدد

 پھول گو بھی ایک پیالی

 نمک حسب ذائقہ 

لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ

کالی مرچ کے پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچہ 

ٹماٹر کا پیسٹ ایک پیالی 

لال مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچہ

 چلی ساس 4 کھانے کے چمچے

اجوائن پیسی ایک چائے کا چمچ

 تھائم پاؤڈر ایک چائے کا چمچ

چیڑر چیز  سو گرام 

دودھ دو پیالی

تیل آدھئ پیالی

ترکیب

پین میں دو کھانے کے چمچ تیل ڈالیں اور ہلکی آنچ پر ایک سے دو منٹ تک گرم کریں اور پیاز اور لہسن کو بھونیں یہاں تک کہ یہ تھوڑا نرم ہو جائے۔

 تمام سبزیوں کو باریک کاٹ کر شامل کردیں تین سے چار منٹ فرائی کر کے اس میں نمک کالی مرچ لال مرچ چالئ ساس اجوائن تھائم اود  اور ٹماٹرکا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح ملا کرچولہے سے اتار  لیں

چھوٹے ساس پین میں دو کھانے کے چمچ آئل اور دو کھانے کے چمچ میدہ ڈال کر لکڑی کے چمچ سے ہلکی آنچ پر نھونیں تھوڑاتھوڑا دودھ شامل کر کے مستقل چمچ چلاتے ہوے وہائٹ ساس بنا لیں

گاڑھا ہونے پر پینیر ملا کر چولہے سے اتار لیں اور اس میں سبزیوں کا مکسچر میں ملا کر رکھ لیں

بڑے پیالے میں انڈے ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں پھر اس میں تھوڑا کرکے میدہ  شامل کریں دو پیالی پانی ڈال کر اچھی طرح ملائیں مرکب پین کیک بنانے کے لیے تیار تھے

صاف  خشک پین کو درمیانی آنچ پر ایک سے دو منٹ گرم کریں اور اس میں کھانے کا ایک چمچ  تیل ڈال لیں 

آنچ ہلکی کرکے آدھی پیالی پین کیک کا بیٹر اس میں پھیلا دے ایک طرف سے اچھی طرح سہنرا  ہو جائے تو پلٹ کر  دوسری طرف سے سہنرا  کرکے نکال لیں

بیکنگ ڈش کو ہلکا سا چکنا کرکے اس پر پین کیک رکھیں پھر  اس میں تین سے چار کھانے کے چمچ سبزیوں کا  مکسچر پھیلا کر رکھیں

اسی طرح بقایا پین کیک  رکھتے جائیں اور سبزیوں کا مکسچر ڈالتے جائی

آخر میں اوپر سے تیل چھڑک دیں پہلے سے گرم کیے ہوئے اوون میں دو 200c پر دس پندرہ منٹ تک  بیک کرکے نکال لیں 

پریزنٹیشن

اوون سے نکال کر سلائس کاٹ کر گرم گرم پیش کریں

Pancake lasagna

.

Post a Comment

0 Comments