Fried chicken sticks

Fried chicken sticks

Fried chicken sticks

Delicious and healthy food & Mouth Watering must try this dish

Fried chicken sticks


Fried chicken sticks

Ingredient

  1. Chicken without bones half a kilo
  2.  Salt to taste
  3. A tablespoon of crushed ginger garlic
  4.  A tablespoon of chopped red pepper
  5. A teaspoon of white cumin
  6. A teaspoon of ground nutmeg and small cardamom powder
  7. Two tablespoons of yogurt
  8.  Double bread crumbs
  9.  Two eggs
  10.  Cooking oil as required

Method

  • Add salt, ginger, garlic, red chilli, white cumin, nutmeg, jutri and small cardamom to the curd and mix.
  • Put the yoghurt mixture on the chicken and keep it in the fridge for one hour.
  • Then take the herbs out of the fridge and spread them in the frying pan and cook the herbs on high heat till your water dries.
  • Remove from the heat, cool, and put  herbs in woodsticks.
  • Take out the double bread crumbs and place them on a plate. Beat the eggs and add a pinch of salt.
  • Heat the cooking oil in a frying pan. Dip the herbs in the egg with the skewers first, then fry in the  bread crumbs until golden.

Presentation

  • Serve this delicious fried chicken steaks hot with your favorite sauce.

Fried chicken sticks


فرائی چکن اسٹکس

اجزا

چکن بغیر ہڈی کی بوٹیاں آدھا کلو

 نمک حسب ذائقہ

ادرک لہسن پسا ہوا ایک کھانے کا چمچہ

 کٹئ ہوئی لال مرچ ایک کھانے کا چمچ 

سفید زیرہ نمک ایک چائے کا چمچہ

جائفل جاوتری اور چھوٹی الائچی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ 

دہی دو کھانے کے چمچ

 ڈبل روٹی کا چورا

 انڈے دو عدد

 کوکنگ آئل حسب ضرورت

ترکیب

دہی میں نمک ادرک لہسن لال مرچ سفید زیرہ جائفل جوتری اور چھوٹی الائچی ڈال کر ملا لیں

دہی ملے ہوے مصا لحہ کو چکن  بوٹیوں پر لگا کر ایک گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں

پھر ان بوٹیوں کو فریج سے نکال کر فرائنگ پین میں پھیلا کر رکھیں اور تیز آنچ پر بوٹیوں کو اپنا پانی خشک ہونے تک پکائیں

چولہے سے اتار کر ٹھنڈا کرلیں اور بوٹیوں کو لکڑی کی سیخوں پرو لیں 

ڈبل روٹی کے چورے کو نکال کر پلیٹ میں رکھ لیں اور انڈوں کو پھینٹ کر اس میں چٹکی بھر نمک ملا لیں

کڑاائی میں کوکنگ آئل کو گرم کریں بوٹیوں کو سیخوں سمیت پہلے انڈے میں ڈبوئیں پھر ڈبل روٹی کے چورے میں لتھئڑا کر سنہرا فرائی کر لیں

پریزنٹیشن

اس مزیدار فرائی چکن اسٹکس کو  اپنی پسندیدہ چٹنی کے ساتھ گرم گرم پیش کریں

Fried chicken sticks

Delicious and healthy food & Mouth Watering must try this dish

Fried chicken sticks


Fried chicken sticks

Ingredient

  1. Chicken without bones half a kilo
  2.  Salt to taste
  3. A tablespoon of crushed ginger garlic
  4.  A tablespoon of chopped red pepper
  5. A teaspoon of white cumin
  6. A teaspoon of ground nutmeg and small cardamom powder
  7. Two tablespoons of yogurt
  8.  Double bread crumbs
  9.  Two eggs
  10.  Cooking oil as required

Method

  • Add salt, ginger, garlic, red chilli, white cumin, nutmeg, jutri and small cardamom to the curd and mix.
  • Put the yoghurt mixture on the chicken and keep it in the fridge for one hour.
  • Then take the herbs out of the fridge and spread them in the frying pan and cook the herbs on high heat till your water dries.
  • Remove from the heat, cool, and put  herbs in woodsticks.
  • Take out the double bread crumbs and place them on a plate. Beat the eggs and add a pinch of salt.
  • Heat the cooking oil in a frying pan. Dip the herbs in the egg with the skewers first, then fry in the  bread crumbs until golden.

Presentation

  • Serve this delicious fried chicken steaks hot with your favorite sauce.

Fried chicken sticks


فرائی چکن اسٹکس

اجزا

چکن بغیر ہڈی کی بوٹیاں آدھا کلو

 نمک حسب ذائقہ

ادرک لہسن پسا ہوا ایک کھانے کا چمچہ

 کٹئ ہوئی لال مرچ ایک کھانے کا چمچ 

سفید زیرہ نمک ایک چائے کا چمچہ

جائفل جاوتری اور چھوٹی الائچی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ 

دہی دو کھانے کے چمچ

 ڈبل روٹی کا چورا

 انڈے دو عدد

 کوکنگ آئل حسب ضرورت

ترکیب

دہی میں نمک ادرک لہسن لال مرچ سفید زیرہ جائفل جوتری اور چھوٹی الائچی ڈال کر ملا لیں

دہی ملے ہوے مصا لحہ کو چکن  بوٹیوں پر لگا کر ایک گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں

پھر ان بوٹیوں کو فریج سے نکال کر فرائنگ پین میں پھیلا کر رکھیں اور تیز آنچ پر بوٹیوں کو اپنا پانی خشک ہونے تک پکائیں

چولہے سے اتار کر ٹھنڈا کرلیں اور بوٹیوں کو لکڑی کی سیخوں پرو لیں 

ڈبل روٹی کے چورے کو نکال کر پلیٹ میں رکھ لیں اور انڈوں کو پھینٹ کر اس میں چٹکی بھر نمک ملا لیں

کڑاائی میں کوکنگ آئل کو گرم کریں بوٹیوں کو سیخوں سمیت پہلے انڈے میں ڈبوئیں پھر ڈبل روٹی کے چورے میں لتھئڑا کر سنہرا فرائی کر لیں

پریزنٹیشن

اس مزیدار فرائی چکن اسٹکس کو  اپنی پسندیدہ چٹنی کے ساتھ گرم گرم پیش کریں

Post a Comment

0 Comments