Chole Bhature recipe | Vegetables Dishes,

Chole Bhature recipe | Vegetables Dishes,

Chole Bhature recipe

Delicious healthy food & Mouth Watering dishes

Chole bhature

Chole Bhature recipe

Ingredients
  1. Two cups of  Chick peas boiled
  2. A teaspoon of crushed ginger garlic
  3. Salt as needed
  4. Half a cup of fried onions
  5. Tomatoes cut into two medium fine pieces
  6. A teaspoon of ground red pepper
  7. A tablespoon of yeast
  8. A tablespoon of yogurt
  9. One tablespoon of baking soda
  10. One tablespoon of sugar
  11. Tamarind caramel half a cup
  12. Four tablespoons of oil
  13. Half a teaspoon of ground turmeric
  14. Mix half a teaspoon of hot spices
  15. A tablespoon of white cumin

Synthesis

  • Heat oil in a frying pan for two minutes and fry ginger garlic.
  •  Add white cumin and fry for one to two minutes. Then add red chilli, turmeric, hot spices and sugar. Of light water.
  • Fry the spices while sorting.
  • Add onion and tomato and fry till it melts. Add chickpeas and mix. Add a cup of lukewarm water and tamarind juice and keep it on low heat.
  • After five to seven minutes, add salt and remove from the heat.
  • To make idols
  • Mix two cups of flour, one cup of yogurt, half a teaspoon of salt, half a teaspoon of baking soda, one teaspoon of dry yeast and two tablespoons of oil, knead and cover and keep in a warm place for half an hour.
  • Make large slices of vinegar and deep fry them in oil.
Presentation
  • Serve this delicious dish hot over evening tea.

Chole bhature



Chole bhature


چھولے بتورے 


اجزاء

سفید چنے ابلے ہوے     دو پیالی
ادرک لہسن پسا ہوا     ایک چائے کا چمچ
نمک                           حسب ضرورت
تلی ہوئی پیاز              آدھی پیالی
ٹماٹر                           دو درمیانے باریک کٹے ہوئے
لال مرچ پسی              ایک چائے کا چمچ
خمیر                           ایک کا چمچ    
دہی                             ایک کا چمچ
بیککنگ سودا                ایک کا چمچ
چینی                           ایک کا چمچ
املی کارس                   آدھی پیالی
تیل                              چار کھانے کے چمچ
ہلدی پسی ہوئی            آدھا چمچ
مکس گرم مصالحہ         آدھاچمچ
سفید زیرہ                    ایک چمچ

ترکیب

کڑاہی میں تیل کو دو منٹ ہلکا گرم کرکے ادرک لہسن فرائی کریں.
 سفید زیرہ ڈال کر ایک سے دو منٹ فرائی کریں پھرلال مرچ ہلدی گرم مصالحہ ور چینی شامل کر لیں. ہلکا ہلکا پانی کا 
چھنٹا دیتے ہوئے مصالحہ بھون لیں.
پیاز اور ٹماٹر ڈال کر اتنی دیر بھونیں کہ گل جائے چھولے ڈال کر ملائیں اور ایک پیا لی نیم گرم پانی اور املی کا رس ڈال کر ہلکی آنچ پر دم پر رکھیں.
پانچ سے سات منٹ کے بعد نمک ڈل کر چولہے سے اتار لیں.
بتورے بنانے کے لیے
دو پیا لی میدے میں ایک پیالی دہی چٹکی بھر نمک آدھا چائے کا چمچ بیکنگ سودا ایک چائے کا چمچ خشک خمیر اور دو کھانے کے چمچ تیل ملاکر گوند ھ لیں اور ڈھک کر آدھے گنھٹے کے لیے گرم جگہ پر رکھ دیں .
پیڑے بنا کر بڑے سائز کی پوریاں  بیل لیں اورتیل میں ڈیپ فرائی کر لیں .
پریز نٹیشن
شام کی چائےپر اس مزیدار ڈش کوگرم پیش کریں. 
 
Chole bhature

  

Chole Bhature recipe

Delicious healthy food & Mouth Watering dishes

Chole bhature

Chole Bhature recipe

Ingredients
  1. Two cups of  Chick peas boiled
  2. A teaspoon of crushed ginger garlic
  3. Salt as needed
  4. Half a cup of fried onions
  5. Tomatoes cut into two medium fine pieces
  6. A teaspoon of ground red pepper
  7. A tablespoon of yeast
  8. A tablespoon of yogurt
  9. One tablespoon of baking soda
  10. One tablespoon of sugar
  11. Tamarind caramel half a cup
  12. Four tablespoons of oil
  13. Half a teaspoon of ground turmeric
  14. Mix half a teaspoon of hot spices
  15. A tablespoon of white cumin

Synthesis

  • Heat oil in a frying pan for two minutes and fry ginger garlic.
  •  Add white cumin and fry for one to two minutes. Then add red chilli, turmeric, hot spices and sugar. Of light water.
  • Fry the spices while sorting.
  • Add onion and tomato and fry till it melts. Add chickpeas and mix. Add a cup of lukewarm water and tamarind juice and keep it on low heat.
  • After five to seven minutes, add salt and remove from the heat.
  • To make idols
  • Mix two cups of flour, one cup of yogurt, half a teaspoon of salt, half a teaspoon of baking soda, one teaspoon of dry yeast and two tablespoons of oil, knead and cover and keep in a warm place for half an hour.
  • Make large slices of vinegar and deep fry them in oil.
Presentation
  • Serve this delicious dish hot over evening tea.

Chole bhature



Chole bhature


چھولے بتورے 


اجزاء

سفید چنے ابلے ہوے     دو پیالی
ادرک لہسن پسا ہوا     ایک چائے کا چمچ
نمک                           حسب ضرورت
تلی ہوئی پیاز              آدھی پیالی
ٹماٹر                           دو درمیانے باریک کٹے ہوئے
لال مرچ پسی              ایک چائے کا چمچ
خمیر                           ایک کا چمچ    
دہی                             ایک کا چمچ
بیککنگ سودا                ایک کا چمچ
چینی                           ایک کا چمچ
املی کارس                   آدھی پیالی
تیل                              چار کھانے کے چمچ
ہلدی پسی ہوئی            آدھا چمچ
مکس گرم مصالحہ         آدھاچمچ
سفید زیرہ                    ایک چمچ

ترکیب

کڑاہی میں تیل کو دو منٹ ہلکا گرم کرکے ادرک لہسن فرائی کریں.
 سفید زیرہ ڈال کر ایک سے دو منٹ فرائی کریں پھرلال مرچ ہلدی گرم مصالحہ ور چینی شامل کر لیں. ہلکا ہلکا پانی کا 
چھنٹا دیتے ہوئے مصالحہ بھون لیں.
پیاز اور ٹماٹر ڈال کر اتنی دیر بھونیں کہ گل جائے چھولے ڈال کر ملائیں اور ایک پیا لی نیم گرم پانی اور املی کا رس ڈال کر ہلکی آنچ پر دم پر رکھیں.
پانچ سے سات منٹ کے بعد نمک ڈل کر چولہے سے اتار لیں.
بتورے بنانے کے لیے
دو پیا لی میدے میں ایک پیالی دہی چٹکی بھر نمک آدھا چائے کا چمچ بیکنگ سودا ایک چائے کا چمچ خشک خمیر اور دو کھانے کے چمچ تیل ملاکر گوند ھ لیں اور ڈھک کر آدھے گنھٹے کے لیے گرم جگہ پر رکھ دیں .
پیڑے بنا کر بڑے سائز کی پوریاں  بیل لیں اورتیل میں ڈیپ فرائی کر لیں .
پریز نٹیشن
شام کی چائےپر اس مزیدار ڈش کوگرم پیش کریں. 
 
Chole bhature

  

Post a Comment

0 Comments