Chicken stuffed paratha | Meat Dishes

Chicken stuffed paratha | Meat Dishes

Chicken stuffed paratha 

Delicious and healthy food

And Mouth Watering 😋😋

just try....👍

Chili Chicken stuffed ban


Chicken stuffed pratha


Ingredient

  1. Chiken 200 grams
  2. A cup of Mida
  3.  One and a half cup of flour
  4.  Salt to taste
  5. A teaspoon of crushed ginger garlic
  6.  Four to six pieces of proven pepper
  7.  A thickly chopped onion
  8.  Half a teaspoon of ground black pepper
  9. A teaspoon of chopped red pepper
  10. Two tablespoons of tomato paste
  11. Cooking oil as required

Method

  • Wash the chicken thoroughly and put it in two cups of water to boil. When it boils, remove the foam.
  • Put pepper and onion in it, cover and cook on low heat.
  • When the water is dry, take it off the stove and let it cool down. Separate the chicken bones and fiber the herbs.
  • Heat a tablespoon of oil in a frying pan over medium heat for one to two minutes and add ginger and garlic and fry for two minutes.
  • Then add chicken, salt, pepper, red pepper and fry for two minutes.
  • When it smells, add tomato paste and fry until the oil separates.
  • Remove from the heat and allow to cool.
  • Mix flour and flour, add salt, a tablespoon of oil and knead.
  • Wrap in a damp mulmal cloth for ten to fifteen minutes.
  • Fill the chicken mixture in the middle and make small pratha vines with light hands.
  • Add oil and fry till golden.

Presentation

  • Serve hot pratha with the sauce of your choice .

Chili Chicken stuffed ban


Chili Chicken stuffed ban


مزیدار اور صحت بخش کھانے


چکن اسٹفڈ پراٹھے


اجزا


چکن 200گرام 

میدہ ایک پیالی

 آٹا ڈیڑھ پیالی

 نمک حسب ذائقہ

ادرک لہسن پسا ہوا ایک چائے کا چمچ

 ثابت کالی مرچ چار سے چھ عدد

 پیاز موٹی کٹی ہوئی ایک عدد

 کالی مرچ پسی ہوئی آدھا چمچ

کٹی لال مرچ ایک چائے کا چمچ 

ٹماٹر کا پیسٹ دو کھانے کے چمچے 

کوکنگ آئل حسب ضرورت

ترکیب

چکن کو صاف دھو کر دو پیالی پانی میں ابالنے کے لیے رکھ ابال آنے پر جھاگ نکا.ل

اس میں کالی مرچیں پیاز ڈال کر ہلکی آنچ پر ڈھک کر پکنے دیں

پانی خشک ہونے پر چولہے سے اتار کر ٹھنڈا ہونے دیں چکن کی ہڈیاں الگ کرکے بوٹیوں کا ریشہ کرلیں

فرائنگ پین میں ایک کھانے کا چمچ آئل ڈال کر درمیانی آنچ پر ایک سے دو منٹ گرم کریں اور اس میں ادرک لہسن ڈال کر دو منٹ فرائی کریں.

پھر اس میں چکن نمک کالی مرچ لال مرچ ڈال کر دو منٹ بھونیں

خوشبو آنے پر اس میں ٹماٹر کا پیسٹ ڈالیں اور اچھی طرح تیل علیحدہ ہونے تک بھونے

چولہے سے اتار کر ٹھنڈا ہو نے رکھ دیں

میدہ اور آٹا ملا کر نمک ایک چمچ آئل ڈال کر گوندھ لے

دس سے پندرہ منٹ ململ کے گیلے کپڑے میں لپیٹ کر رکھ دیں

پیڑے بنا کر چکن کامکسچر درمیان میں بھر دے ہلکے ہاتھ سے چھوٹے چھوٹے پراٹھے بیل لیں

تو ے پر تیل ڈالتے ہوئے سنہری فرائی کر لیں

پریزنٹیشن

گرم گرم پراٹھوں کو اپنی پسند کی چٹنی کے ساتھ پیش کریں

Chili Chicken stuffed ban


Chicken stuffed paratha 

Delicious and healthy food

And Mouth Watering 😋😋

just try....👍

Chili Chicken stuffed ban


Chicken stuffed pratha


Ingredient

  1. Chiken 200 grams
  2. A cup of Mida
  3.  One and a half cup of flour
  4.  Salt to taste
  5. A teaspoon of crushed ginger garlic
  6.  Four to six pieces of proven pepper
  7.  A thickly chopped onion
  8.  Half a teaspoon of ground black pepper
  9. A teaspoon of chopped red pepper
  10. Two tablespoons of tomato paste
  11. Cooking oil as required

Method

  • Wash the chicken thoroughly and put it in two cups of water to boil. When it boils, remove the foam.
  • Put pepper and onion in it, cover and cook on low heat.
  • When the water is dry, take it off the stove and let it cool down. Separate the chicken bones and fiber the herbs.
  • Heat a tablespoon of oil in a frying pan over medium heat for one to two minutes and add ginger and garlic and fry for two minutes.
  • Then add chicken, salt, pepper, red pepper and fry for two minutes.
  • When it smells, add tomato paste and fry until the oil separates.
  • Remove from the heat and allow to cool.
  • Mix flour and flour, add salt, a tablespoon of oil and knead.
  • Wrap in a damp mulmal cloth for ten to fifteen minutes.
  • Fill the chicken mixture in the middle and make small pratha vines with light hands.
  • Add oil and fry till golden.

Presentation

  • Serve hot pratha with the sauce of your choice .

Chili Chicken stuffed ban


Chili Chicken stuffed ban


مزیدار اور صحت بخش کھانے


چکن اسٹفڈ پراٹھے


اجزا


چکن 200گرام 

میدہ ایک پیالی

 آٹا ڈیڑھ پیالی

 نمک حسب ذائقہ

ادرک لہسن پسا ہوا ایک چائے کا چمچ

 ثابت کالی مرچ چار سے چھ عدد

 پیاز موٹی کٹی ہوئی ایک عدد

 کالی مرچ پسی ہوئی آدھا چمچ

کٹی لال مرچ ایک چائے کا چمچ 

ٹماٹر کا پیسٹ دو کھانے کے چمچے 

کوکنگ آئل حسب ضرورت

ترکیب

چکن کو صاف دھو کر دو پیالی پانی میں ابالنے کے لیے رکھ ابال آنے پر جھاگ نکا.ل

اس میں کالی مرچیں پیاز ڈال کر ہلکی آنچ پر ڈھک کر پکنے دیں

پانی خشک ہونے پر چولہے سے اتار کر ٹھنڈا ہونے دیں چکن کی ہڈیاں الگ کرکے بوٹیوں کا ریشہ کرلیں

فرائنگ پین میں ایک کھانے کا چمچ آئل ڈال کر درمیانی آنچ پر ایک سے دو منٹ گرم کریں اور اس میں ادرک لہسن ڈال کر دو منٹ فرائی کریں.

پھر اس میں چکن نمک کالی مرچ لال مرچ ڈال کر دو منٹ بھونیں

خوشبو آنے پر اس میں ٹماٹر کا پیسٹ ڈالیں اور اچھی طرح تیل علیحدہ ہونے تک بھونے

چولہے سے اتار کر ٹھنڈا ہو نے رکھ دیں

میدہ اور آٹا ملا کر نمک ایک چمچ آئل ڈال کر گوندھ لے

دس سے پندرہ منٹ ململ کے گیلے کپڑے میں لپیٹ کر رکھ دیں

پیڑے بنا کر چکن کامکسچر درمیان میں بھر دے ہلکے ہاتھ سے چھوٹے چھوٹے پراٹھے بیل لیں

تو ے پر تیل ڈالتے ہوئے سنہری فرائی کر لیں

پریزنٹیشن

گرم گرم پراٹھوں کو اپنی پسند کی چٹنی کے ساتھ پیش کریں

Chili Chicken stuffed ban


Post a Comment

0 Comments