Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


Spicy Masala Fish(pomfret) recipe in English urdu

Ingredient                            

  1. 1 Whole pomfret ,clean and filleted
  2. 1 teaspoon salt
  3. 1 teaspoon vinegar
  4. 3 cloves garlic
  5. 1 cm piece ginger
  6. 1 medium onion , chopped
  7. 1 teaspoon lemon juice
  8. ¼ teaspoon ground cumin seeds
  9. Red chopped chilies (dadard mirch)
  10. 3 teaspoon cooking oil

For GARNISH

  1. Lettuce, for garnish
  2. Tomato wedges, for garnish
  3. Sliced cucumbers, for garnish
  4. Sliced carrots, for garnish

Method

  • Make several shallow crosswise cuts in the pomfret .
  • Rub the pomfret with salt and vinegar.
  • Set aside for 45 minutes.
  • Grind the ginger garlic and onion to paste and red chilies.
  • Add the lemon juice and cumin seeds.
  • Rub this mixture over the pomfret fish and set aside for 1 hour.
  •  Place the  pomfret fish In a greased serving dish.
  • Brush the fish with oil.
  • Cover with an plastic wrap and microwave at HIGH for 10 mints till the fish is cooked.
  • Also you can fry this fish into a frypan as required.
  • Garnish with lettuce, tomato wedges, cucumbers and carrot slice.
How to marinate fish for frying Indian style, urdu,spicy masala fish fry,

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu
Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


مسالہ دار مچھلی (pomfret) انگریزی اردو میں ترکیب
اجزاء
                         
1 مکمل پومفریٹ، صاف اور بھرا ہوا
1 چائے کا چمچ نمک
1 چائے کا چمچ سرکہ
3 لونگ لہسن
ادرک کا ٹکڑا 1 سینٹی میٹر
1 درمیانی پیاز، کٹی ہوئی۔
1 چائے کا چمچ لیموں کا رس
¼ چائے کا چمچ پسا زیرہ
لال کٹی ہوئی مرچیں (مرچ)
3 چائے کا چمچ کوکنگ آئل
گارنش کے لیے
لیٹش، گارنش کے لیے
ٹماٹر کے پچر، گارنش کے لیے
کٹے ہوئے کھیرے، گارنش کے لیے
کٹی ہوئی گاجر، گارنش کے لیے
طریقہ
پومفریٹ میں کئی اتلی کراس وائز کٹ بنائیں۔
پومفریٹ کو نمک اور سرکہ سے رگڑیں۔
45 منٹ کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔
ادرک لہسن اور پیاز کو پیس کر پیسٹ اور لال مرچیں بنا لیں۔
لیموں کا رس اور زیرہ ڈالیں۔
اس مکسچر کو پومفریٹ مچھلی پر رگڑیں اور 1 گھنٹے کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔
 پومفریٹ مچھلی کو چکنائی والی سرونگ ڈش میں رکھیں۔
مچھلی کو تیل سے برش کریں۔
مچھلی کے پکنے تک 10 منٹ کے لیے پلاسٹک کی لپیٹ اور مائیکرو ویو سے HIGH پر ڈھانپیں۔
اس کے علاوہ آپ ضرورت کے مطابق اس مچھلی کو فرائی پین میں بھون سکتے ہیں۔
لیٹش، ٹماٹر کے پچر، کھیرے اور گاجر کے ٹکڑے سے گارنش کریں۔

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


 

 

 

 

 

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


Spicy Masala Fish(pomfret) recipe in English urdu

Ingredient                            

  1. 1 Whole pomfret ,clean and filleted
  2. 1 teaspoon salt
  3. 1 teaspoon vinegar
  4. 3 cloves garlic
  5. 1 cm piece ginger
  6. 1 medium onion , chopped
  7. 1 teaspoon lemon juice
  8. ¼ teaspoon ground cumin seeds
  9. Red chopped chilies (dadard mirch)
  10. 3 teaspoon cooking oil

For GARNISH

  1. Lettuce, for garnish
  2. Tomato wedges, for garnish
  3. Sliced cucumbers, for garnish
  4. Sliced carrots, for garnish

Method

  • Make several shallow crosswise cuts in the pomfret .
  • Rub the pomfret with salt and vinegar.
  • Set aside for 45 minutes.
  • Grind the ginger garlic and onion to paste and red chilies.
  • Add the lemon juice and cumin seeds.
  • Rub this mixture over the pomfret fish and set aside for 1 hour.
  •  Place the  pomfret fish In a greased serving dish.
  • Brush the fish with oil.
  • Cover with an plastic wrap and microwave at HIGH for 10 mints till the fish is cooked.
  • Also you can fry this fish into a frypan as required.
  • Garnish with lettuce, tomato wedges, cucumbers and carrot slice.
How to marinate fish for frying Indian style, urdu,spicy masala fish fry,

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu
Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


مسالہ دار مچھلی (pomfret) انگریزی اردو میں ترکیب
اجزاء
                         
1 مکمل پومفریٹ، صاف اور بھرا ہوا
1 چائے کا چمچ نمک
1 چائے کا چمچ سرکہ
3 لونگ لہسن
ادرک کا ٹکڑا 1 سینٹی میٹر
1 درمیانی پیاز، کٹی ہوئی۔
1 چائے کا چمچ لیموں کا رس
¼ چائے کا چمچ پسا زیرہ
لال کٹی ہوئی مرچیں (مرچ)
3 چائے کا چمچ کوکنگ آئل
گارنش کے لیے
لیٹش، گارنش کے لیے
ٹماٹر کے پچر، گارنش کے لیے
کٹے ہوئے کھیرے، گارنش کے لیے
کٹی ہوئی گاجر، گارنش کے لیے
طریقہ
پومفریٹ میں کئی اتلی کراس وائز کٹ بنائیں۔
پومفریٹ کو نمک اور سرکہ سے رگڑیں۔
45 منٹ کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔
ادرک لہسن اور پیاز کو پیس کر پیسٹ اور لال مرچیں بنا لیں۔
لیموں کا رس اور زیرہ ڈالیں۔
اس مکسچر کو پومفریٹ مچھلی پر رگڑیں اور 1 گھنٹے کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔
 پومفریٹ مچھلی کو چکنائی والی سرونگ ڈش میں رکھیں۔
مچھلی کو تیل سے برش کریں۔
مچھلی کے پکنے تک 10 منٹ کے لیے پلاسٹک کی لپیٹ اور مائیکرو ویو سے HIGH پر ڈھانپیں۔
اس کے علاوہ آپ ضرورت کے مطابق اس مچھلی کو فرائی پین میں بھون سکتے ہیں۔
لیٹش، ٹماٹر کے پچر، کھیرے اور گاجر کے ٹکڑے سے گارنش کریں۔

Spicy Masala Fish Pomfret recipe in English urdu


 

 

 

 

 

Post a Comment

0 Comments