Best Chicken nihari Pakistani recipe
chicken nihari recipe in english Urdu
Chicken Nihari
Ingredients
- One kilo of chicken
- 2 tablespoons crushed garlic
- Salt to taste
- Three onions
- Ten to twelve pieces of Black pepper
- Two tablespoons crushed red pepper
- Two tablespoons of crushed coriander
- A tablespoon of white cumin
- A tablespoon of fennel
- A teaspoon of large cardamom seeds
- Ginger a teaspoon
- A teaspoon of crushed paprika
- A cup of yogurt
- Simple flour half a cup
- Ginger as required
- Green coriander as required
- Lemons as required
- Green pepper as required
- A cup of oil
Method
- Put large pieces of chicken in a pan, add one onion, pepper and four to five cups of water and bring to boil.
- Finely grind fennel and large cardamom seeds, ginger and paprika.
- Add salt, red pepper, crushed coriander, cumin and crushed spices to the curd.
- In a separate pan, heat the cooking oil over medium heat for two minutes.
- Finely chop the onion and fry until golden.
- Add garlic and fry lightly for one to two minutes.
- Add the spice mixture and fry till the oil separates.
- Then add chicken pieces and fry for four to five minutes.
- Sift the yakni and cook for ten to fifteen minutes so that the spices are well mixed.
- And take off from the stove.
Presentation
- Serve hot Nan with finely chopped ginger, green coriander, green chillies, lemons and bread.
chicken nihari masala.easy chicken nihari recipe in urdu.Best Chicken nihari Pakistani recipe
چکن نہاری
اجزاء
چکن ایک کلو
لہسن پسا ہوا 2 کھانے کے چمچ
نمک حسب ذائقہ
پیاز تین عدد
ثابت کالی مرچ دس سے بارہ عدد
لال مرچ پسی دو کھانے کے چمچ
دھنیا پسا ہوا دو کھانے کے چمچ
سفید زیرہ ایک کھانے کا چمچ
سونف ایک کھانے کا چمچ
بڑی الائچی کے دانے ایک چائے کا چمچ
سونٹھ ایک چائے کا چمچ
پپلی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
دہی ایک پیالی
سادہ آٹا آدھی پیالی
ادرک حسب پسند
ہرا دھنیا حسب ضرورت
لیموں حسب پسند
ہری مرچ حسب پسند
تیل ایک پیالی
ترکیب;
چکن کے بڑے ٹکڑوں کو پین میں ایک پیاز کالی مرچ اور چار سے پانچ پیالی پانی ڈال کر ابلنے کے لیے رکھ دیں.
سونف اور بڑی الائچی کے دانے سونٹھ اور پپلی کو باریک پیس لیں.
دہی میں نمک ,لال مرچ ,پسا ہوا دھنیا,زیرہ اور پسے ہوئے مصالحے ڈال دیں.
الگ پین میں کوکنگ آئل کو درمیانی آنچ پر دو منٹ تک گرم کریں .
اور پیاز کو باریک کاٹ کر گولڈن فرائی کرلیں.
لہسن ڈال کر ایک سے دو منٹ تک ہلکا سا فرائی کریں.
یمصالحے کے مکسچر کو اس میں ڈال کر اتنی دیر بھونیں کہ تیل علیحدہ ہوجائے .
پھر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر چار پانچ منٹ بھون لیں .
یخنی کو چھان کر ڈال دے اور دس پندرہ منٹ تک پکائیں تاکہ مصالحہ اچھی طرح رچ جائے .
اور چولہے سے اتار لے.
پریزنٹیشن
باریک کٹی ہوئی ادرک ہرا دھنیا ہری مرچ لیموں اور نان کے ساتھ گرم گرم پیش کریں.
easy chicken nihari recipe in urdu.Best Chicken nihari Pakistani recipe.
Best Chicken nihari Pakistani recipe
chicken nihari recipe in english Urdu
Chicken Nihari
Ingredients
- One kilo of chicken
- 2 tablespoons crushed garlic
- Salt to taste
- Three onions
- Ten to twelve pieces of Black pepper
- Two tablespoons crushed red pepper
- Two tablespoons of crushed coriander
- A tablespoon of white cumin
- A tablespoon of fennel
- A teaspoon of large cardamom seeds
- Ginger a teaspoon
- A teaspoon of crushed paprika
- A cup of yogurt
- Simple flour half a cup
- Ginger as required
- Green coriander as required
- Lemons as required
- Green pepper as required
- A cup of oil
Method
- Put large pieces of chicken in a pan, add one onion, pepper and four to five cups of water and bring to boil.
- Finely grind fennel and large cardamom seeds, ginger and paprika.
- Add salt, red pepper, crushed coriander, cumin and crushed spices to the curd.
- In a separate pan, heat the cooking oil over medium heat for two minutes.
- Finely chop the onion and fry until golden.
- Add garlic and fry lightly for one to two minutes.
- Add the spice mixture and fry till the oil separates.
- Then add chicken pieces and fry for four to five minutes.
- Sift the yakni and cook for ten to fifteen minutes so that the spices are well mixed.
- And take off from the stove.
Presentation
- Serve hot Nan with finely chopped ginger, green coriander, green chillies, lemons and bread.
chicken nihari masala.easy chicken nihari recipe in urdu.Best Chicken nihari Pakistani recipe
چکن نہاری
اجزاء
چکن ایک کلو
لہسن پسا ہوا 2 کھانے کے چمچ
نمک حسب ذائقہ
پیاز تین عدد
ثابت کالی مرچ دس سے بارہ عدد
لال مرچ پسی دو کھانے کے چمچ
دھنیا پسا ہوا دو کھانے کے چمچ
سفید زیرہ ایک کھانے کا چمچ
سونف ایک کھانے کا چمچ
بڑی الائچی کے دانے ایک چائے کا چمچ
سونٹھ ایک چائے کا چمچ
پپلی پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
دہی ایک پیالی
سادہ آٹا آدھی پیالی
ادرک حسب پسند
ہرا دھنیا حسب ضرورت
لیموں حسب پسند
ہری مرچ حسب پسند
تیل ایک پیالی
ترکیب;
چکن کے بڑے ٹکڑوں کو پین میں ایک پیاز کالی مرچ اور چار سے پانچ پیالی پانی ڈال کر ابلنے کے لیے رکھ دیں.
سونف اور بڑی الائچی کے دانے سونٹھ اور پپلی کو باریک پیس لیں.
دہی میں نمک ,لال مرچ ,پسا ہوا دھنیا,زیرہ اور پسے ہوئے مصالحے ڈال دیں.
الگ پین میں کوکنگ آئل کو درمیانی آنچ پر دو منٹ تک گرم کریں .
اور پیاز کو باریک کاٹ کر گولڈن فرائی کرلیں.
لہسن ڈال کر ایک سے دو منٹ تک ہلکا سا فرائی کریں.
یمصالحے کے مکسچر کو اس میں ڈال کر اتنی دیر بھونیں کہ تیل علیحدہ ہوجائے .
پھر اس میں چکن کے ٹکڑے ڈال کر چار پانچ منٹ بھون لیں .
یخنی کو چھان کر ڈال دے اور دس پندرہ منٹ تک پکائیں تاکہ مصالحہ اچھی طرح رچ جائے .
اور چولہے سے اتار لے.
پریزنٹیشن
باریک کٹی ہوئی ادرک ہرا دھنیا ہری مرچ لیموں اور نان کے ساتھ گرم گرم پیش کریں.
easy chicken nihari recipe in urdu.Best Chicken nihari Pakistani recipe.
0 Comments